Flight Review: Lufthansa Boeing 747-8 First Class from Frankfurt to Washington DC

Σε αυτό το άρθρο περιέγραψα με λεπτομέρεια τη μέθοδο που ακολούθησα για να κλείσω ένα εισιτήριο στην καταπληκτική first class της Lufthansa, χρησιμοποιώντας μόλις 60000 μίλια από το πρόγραμμα Miles+Bonus της Aegean Airlines. Η συνολική εμπειρία ήταν απλώς καταπληκτική και τολμώ να πω ότι ξεπέρασε τις προσδοκίες μου.

Η εμπειρία ξεκινά από το ίδιο το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, το οποίο διαθέτει ξεχωριστό terminal για τους επιβάτες που πετάνε first class με τη Lufthansa. Το terminal αυτό είναι σε ένα ξεχωριστό μικρό κτίριο κοντά στο Terminal 1, και με το που με άφησε εκεί το ταξί (από το ξενοδοχείο όπου είχα καταλύσει το προηγούμενο βράδυ) με υποδέχθηκε στην είσοδο μία υπάλληλος της εταιρείας:

IMG_2007

Είχα ήδη κάνει check in την προηγούμενη ημέρα, οπότε χρειάστηκε ένας απλός τυπικός έλεγχος του διαβατηρίου για την ορθότητα των στοιχείων και αμέσως μετά η κυρία αυτή με συνόδεψε στον έλεγχο ασφαλείας – υπάρχει εκεί επιτόπου έλεγχος με μηχανήματα κλπ. όπως ακριβώς και στα “κανονικά” terminals. Για λόγους ασφαλείας δεν έβγαλα φωτογραφίες από εκεί.

Μετά τον έλεγχο, η κυρία που με “ανέλαβε” από την άφιξή μου με οδήγησε στο υπέροχο First Class Lounge της εταιρείας, και αφιέρωσε λίγα λεπτά για να μου εξηγήσει που είναι τι, και πότε θα με ειδοποιήσουν για την επιβίβαση. Αυτό το επίπεδο εξυπηρέτησης, αυτή η προσοχή στη λεπτομέρεια, είναι πραγματικά το κάτι άλλο.

Το lounge είναι μεγάλο, με λίγους επιβάτες, ήσυχο, καλόγουστο και με πολλές ενδιαφέρουσες επιλογές.

IMG_2008IMG_2009IMG_2010

Το lounge διαθέτει επίσης χωριστό χώρο εστίασης όπου εκτός από τον μπουφέ μπορεί κανείς να παραγγείλει και ορισμένα εδέσματα a la carte:

IMG_2012IMG_2013IMG_2014IMG_2015IMG_2016IMG_2017

Υπάρχουν ακόμη cigar lounge (δωμάτιο καπνιστών), χώροι για εργασία και δύο δωμάτια ανάπαυσης με κρεβάτι:

IMG_2021IMG_2029IMG_2024

Μετά από ένα εξαιρετικό πρωϊνό και λίγη χαλάρωση, ήρθε η ώρα της επιβίβασης. Το terminal αυτό δεν έχει απ’ευθείας πρόσβαση στις πύλες αναχώρησης, και η μετάβαση στο αεροσκάφος γίνεται με σωφέρ κατ’ευθείαν στη βάση της φυσούνας:

IMG_2030IMG_2031IMG_2034

Από τη βάση της φυσούνας το προσωπικό που μας συνόδευε μας οδήγησε επάνω και μετά απ’ευθείας στην είσοδο για την first class. Η καμπίνα της πρώτης θέσης στο Boeing 747-8 της Lufthansa βρίσκεται στο κάτω deck στο μπροστινό μέρος (στη μύτη του αεροσκάφους) και διαθέτει μόλις 8 θέσεις, όλες με πρόσβαση στο διάδρομο και φυσικά τρομερά ευρύχωρες και καλόγουστες:

IMG_2036IMG_2037IMG_2039IMG_2046IMG_2040IMG_2041

Υπάρχουν φοριαμοί (ντουλάπια), ένας ανά θέση, για την αποσκευή καμπίνας, και με το που εγκαταστάθηκα μου προσφέρθηκαν τα εξής: σαμπάνια και macadamia nuts, πυτζάμες, παντόφλες και ένα amenity kit.

IMG_2071

Μετά την απογείωση φόρεσα παντόφλες, μετακίνησα μπροστά το ottoman (το οποίο μετακινείται ηλεκτρικά από τα controls στην αριστερή πλευρά της πολυθρόνας) και παρακολούθησα τον χαμό με το κυρίαρχο θέμα της ημέρας – το Brexit:

IMG_2062

Παρακολουθώ τον David Cameron να παραιτείται

Πολύ σύντομα άρχισε το εκπληκτικό σέρβις, με χαβιάρι και παγωμένη βότκα:

IMG_2065

Ακολούθησαν τα hors d’oeuvre συνοδεία λευκού κρασιού:

IMG_2066

Πριν το κυρίως πιάτο προσφέρθηκε σορμπέ με σαμπάνια για palate cleansing:

IMG_2067

Για κυρίως γεύμα επέλεξα λευκά σπαράγγια με sauce hollandaise συνοδευόμενα από καπνιστό ζαμπόν – ένα απλό αλλά τρομερά γευστικό πιάτο:

IMG_2068

Για το τέλος ζήτησα μους σοκολάτας με βατόμουρα:

IMG_2069

Όλα ήταν πεντανόστιμα και το σέρβις εκπληκτικό. Μετά όμως από το φαγητό αισθάνθηκα την ανάγκη να κοιμηθώ λίγο, και μία από τις αεροσυνοδούς της καμπίνας μετέτρεψε το κάθισμα σε κρεβάτι και το ετοίμασε βάζοντας ένα υπόστρωμα και ένα λεπτό πάπλωμα:

IMG_2073

Η θέση μετατρέπεται σε κρεβάτι, με υπόστρωμα και πάπλωμα

Ήταν τρομαρά αναπαυτικό και κοιμήθηκα ένα ικανό διάστημα. Όταν ξύπνησα απόλαυσα ένα σνακ αποτελούμενο από tapas και πράσινη σαλάτα:

IMG_2075

Tapas και σαλάτα πριν την άφιξη

Σε όλη τη διάρκεια της πτήσης υπήρχε διαθέσιμη πρόσβαση internet, σε ιδιαίτερα λογική τιμή – 17 ευρώ για τη συνολική πτήση. Μπόρεσα να παρακολουθήσω τα του Brexit, να επικοινωνήσω με μηνύματα με την οικογένειά μου – κατάφερα και video call με Google Hangouts, αλλά δεν ενδείκνυται – καθώς και να διευθετήσω ορισμένα θέματα της εργασίας μου.

Η άφιξη στο αεροδρόμιο Dulles της πρωτεύουσας των ΗΠΑ ήταν απρόσκοπτη και ήσυχη. Στην έξοδο από το αεροσκάφος μας περίμενε (τους επιβάτες της first class) προσωπικό το οποίο μας οδήγησε με αυτοκίνητο σε χωριστή είσοδο στο immigration, κάτι που το εκτίμησα ιδιαίτερα.

IMG_2076

Το Boeing 747-8 στην πύλη άφιξης στο αεροδρόμιο Dulles

Η συνολική εμπειρία της first class της Lufthansa είναι απλώς καταπληκτική, και αξίζει κάθε μίλι που θα ξοδευτεί για αυτή. Είναι πολλές κλάσεις ανώτερη της business class της ίδιας εταιρείας, και στέκεται επάξια δίπλα στις κορυφαίες first class άλλων εταιρειών (Etihad, Emirates, Singapore, Cathay Pacific κλπ). Έλεγα ότι θα τη δοκιμάσω μία φορά για την εμπειρία, αλλά πλέον έχει μπει για τα καλά στις επιλογές μου και όποτε κρίνω ότι αξίζει και μπορώ να τη βρω θα την επιλέγω. Τη συνιστώ με κλειστά τα μάτια!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s