Μετακινήσεις από/προς αεροδρόμια του Λονδίνου: το AirportBee είναι ό,τι χρειάζεστε!

Το τελευταίο εξάμηνο βρέθηκα στο Λονδίνο πάνω από 7-8 φορές. Οι παραμονές μου εκεί δεν ξεπερνούσαν τις 48 ώρες, οπότε πολυτέλεια χρόνου δεν υπήρχε: κάθε λεπτό μετρούσε! Αναζητώντας λοιπόν εναλλακτικούς τρόπους για τη μετακίνησή μου από και προς το Χίθροου (ακόμα και το Heathrow Express ήταν αργό για τις απαιτήσεις μου, τα ταξί στοίχιζαν £70+ ενώ ποτέ δεν «δέθηκα» με το Uber), έπεσα πάνω στο AirportBee. Το δοκίμασα διστακτικά την πρώτη φορά κι έπειτα… κόλλησα μαζί του!

airportbee-4

Τι είναι το AirportBee;

Το AirportBee είναι μία υπηρεσία μεταφοράς που λειτουργεί με ραντεβού και καλύπτει μετακινήσεις από και προς όλα τα αεροδρόμια του Λονδίνου (Χίθροου, Στάνστεντ, Λούτον, Γκάτγουικ, Σίτι). Η χρήση του είναι εξαιρετικά απλή: μπαίνετε στο site του, ορίζετε το σημείο που θα σας παραλάβει ο οδηγός καθώς επίσης και τον προορισμό σας, επιλέγετε την κλάση του οχήματος (ανάλογα με τον αριθμό επιβατών και τις αποσκευές σας) και αυτό ήταν όλο! Μπορείτε να πληρώσετε είτε online με πιστωτική (εδώ υπάρχει και «καπέλο» £3 για «έξοδα διαχείρισης» που ακόμα αδυνατώ να αντιληφθώ), είτε με μετρητά –στον οδηγό.

Από πλευράς αξιοπιστίας, σε γενικές γραμμές παράπονο δεν έχω. Στις περιπτώσεις που οι οδηγοί του AirportBee με παρέλαβαν από το αεροδρόμιο υπήρχε μια χαρακτηριστική καθυστέρηση της τάξης των 10-15’ από την ώρα του ραντεβού, κάτι που δικαιολογείται ωστόσο μιας που έβγαινα πάντα πρώτος στις αφίξεις (μεγάλος διασκελισμός, περνούσα “self-service” έλεγχο διαβατηρίων, δεν είχα και αποσκευή). Όσες φορές κανόνισα να πάω προς το Χίθροου με όχημα του AirportBee, ο οδηγός ήταν έξω από την πόρτα μου τουλάχιστον πέντε λεπτά πριν το ραντεβού μας. Όπως και να ‘χει, την ώρα την ορίζετε οι ίδιοι οπότε μπορείτε να γλιτώσετε την αναμονή αν βρεθείτε σε παρόμοια κατάσταση με εμένα, ιδίως αν φτάνετε στο Χίθροου.

Το κόστος του AirportBee δεν είναι μεγάλο. Για μια διαδρομή από το Χίθροου μέχρι το βόρειο Λονδίνο, κοντά στο Χάιγκεϊτ, παίζουμε στις £30-35 –σε κάθε περίπτωση μπορείτε να πάρετε τιμή πολύ πριν κλείσετε το ραντεβού σας. Για να έχετε μια εικόνα της κατάστασης, για την ίδια διαδρομή το Uber χρεώνει £33-45 ενώ ένα ταξί παίρνει συνήθως £55-70.

airportbee-2

Μας αρέσει;

Σαφέστατα! Το κόστος δεν είναι απαγορευτικό, ιδίως αν ταξιδεύετε με παρέα, ενώ σκεφτείτε ότι εκτός από τον χρόνο, γλιτώνετε και όλη την ταλαιπωρία με μπαγκάζια και λοιπές αποσκευές. Μπορείτε να το κλείσετε ανά πάσα ώρα και στιγμή online ενώ δεν απαιτείται καν η χρήση πιστωτικής κάρτας. Το κερασάκι στην τούρτα, είναι η δυνατότητα εντοπισμού του οδηγού σας μέσω GPS, για να ξέρετε ακριβώς πόσο μακριά σας βρίσκεται! Αν λοιπόν ο χρόνος σας στο Λονδίνο είναι περιορισμένος ή οι αποσκευές σας κάνουν το πήγαινε-έλα από/προς το αεροδρόμιο μια ταλαιπωρία, δώστε στο AirportBee μια ευκαιρία: δύσκολα θα σας απογοητεύσει.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s