Aegean Airlines: δυνατότητα προεπιλογής επί πληρωμή προνομιούχων θέσεων

Την 1η Φεβρουαρίου 2018 η Aegean Airlines ενεργοποίησε τη δυνατότητα προεπιλογής επί πληρωμή συγκεκριμένων προνομιούχων θέσεων στα αεροσκάφη της. Πολλές άλλες εταιρείες ανά τον κόσμο δίνουν αυτή τη δυνατότητα στους επιβάτες των πτήσεών τους, όμως η Aegean το υλοποίησε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Προτού εξηγήσω το σκεπτικό πίσω από αυτό το πολύ δυσμενές σχόλιο, ας δούμε αναλυτικά τι ισχύει πλέον τόσο για την προεπιλογή θέσης όσο και όταν ξεκινήσει το online check in.

Η νέα πολιτική επιλογής θέσεων

Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στην εξής σελίδα του ιστοτόπου της εταιρείας:

https://el.aegeanair.com/taksidepste/politiki-thesewn/

 

aegean_seat_selection_new

(Δεν θα αναφερθώ καθόλου στις θέσεις business class, διότι η επιλογή τους παρέχεται δωρεάν από τη στιγμή της κράτησης είτε από την ιστοσελίδα είτε τηλεφωνικά. Αυτό άλλωστε ίσχυε και μέχρι τώρα.)

Πλέον η Aegean διαχωρίζει τις θέσεις στην economy class σε τρεις (3) κατηγορίες: Standard, Up Front και Extra Legroom. Πατώντας στο πρώτο από αριστερά link “Πως να επιλέξετε την ιδανική θέση για σας” μπορεί κανείς να δει πληροφορίες για την κάθε κατηγορία θέσης:

aegean_seats_standardaegean_seats_upfrontaegean_searts_extra_legroom

Επιστρέφοντας στην προηγούμενη σελίδα και πατώντας στο πρώτο από δεξιά link “Χρεώσεις, Αλλαγές & αποζημιώσεις για τις κρατήσεις θέσεων” μπορεί κανείς να αναλυτικά τα νέα δεδομένα:

aegean_seat_selection_chargesaegean_seat_selection_rulesaegean_seat_selection_changes_refunds

Ας δούμε τα βασικά σημεία της νέας πολιτικής:

Θέσεις Economy Standard

– Όλοι οι επιβάτες, ανεξάρτητα από το αν είναι ή όχι μέλη του προγράμματος Miles+Bonus και αν βρίσκονται ή όχι σε κάποια βαθμίδα, μπορούν εάν το επιθυμούν να επιλέξουν ΔΩΡΕΑΝ μία διαθέσιμη θέση Economy Standard μόλις ανοίξει το onine check in (48 ώρες πριν την πτήση).

– Οι επιβάτες-μέλη του Miles+Bonus που βρίσκονται στην βαθμίδα Gold, μπορούν εάν το επιθυμούν να προεπιλέξουν ΔΩΡΕΑΝ μία διαθέσιμη θέση Economy Standard από τη στιγμή της αγοράς του εισιτηρίου. Αυτό ίσχυε και πριν τη νέα πολιτική για τα Gold μέλη και γινόταν τηλεφωνικά. Πλέον θα μπορεί να γίνεται και από τη σελίδα διαχείρισης της κράτησης.

Θέσεις Economy Up Front και Economy Extra Legroom

– Όλοι οι επιβάτες, ανεξάρτητα από το αν είναι ή όχι μέλη του προγράμματος Miles+Bonus και αν βρίσκονται ή όχι σε κάποια βαθμίδα, μπορούν εάν το επιθυμούν να προεπιλέξουν ΜΕ ΧΡΕΩΣΗ μία διαθέσιμη θέση Economy Up Front ή Extra Legroom από τη στιγμή της αγοράς του εισιτηρίου. Αυτό μπορεί να γίνει είτε τηλεφωνικά είτε από τη σελίδα διαχείρισης της κράτησης.

– Οι επιβάτες-μέλη του Miles+Bonus που βρίσκονται στην βαθμίδα Gold  λαμβάνουν έκπτωση 50% για την προ-επιλογή θέσεων Economy Up Front. Δεν υπάρχει έκπτωση για προ-επιλογή θέσεων Economy Extra Legroom.

Άγονες γραμμές και ελικοφόρα αεροσκάφη

Σε πτήσεις με ελικοφόρα αεροσκάφη (ATR, Dash 8 Q400, Dash 8-100) ή/και σε πτήσεις άγονων γραμμών, δεν υπάρχει καμία χρέωση για θέσεις υπό την έννοια ότι όλες οι θέσεις είναι ισότιμες.

Αλλαγές και Αποζημιώσεις

– Για την αλλαγή από Economy Up Front σε Economy Extra Legroom θα χρεωθεί η διαφορά.
– Εάν ο επιβάτης έχει προεπιλέξει χρεώσιμη θέση και κατόπιν ακυρώσει το εισιτήριό του, δεν θα λάβει επιστροφή χρημάτων για τη θέση. Ομοίως εάν αλλάξει πτήση και η αρχική επιλογή προπληρωμένης θέσης δεν υπάρχει στη νέα πτήση.
– Σε ακούσιες αλλαγές θέσεων με πρωτοβουλία της εταιρείας για επιχειρησιακούς ή άλλους λόγους, όπου η νέα θέση δεν είναι ισότιμη με την αρχική που προπληρώθηκε, θα επιστρέφεται η χρέωση.

Και τώρα πάμε στην ουσία της υπόθεσης…

Φάουλ πρώτο: υποβάθμιση προνομίων των μελών της βαθμίδας Gold

Πριν εφαρμοστεί η νέα πολιτική, τα μέλη του Miles+Bonus που βρίσκονται στη βαθμίδα Gold μπορούσαν να κάνουν τηλεφωνική προκράτηση οποιασδήποτε προνομιούχου θέσης, όπως τουλάχιστον ορίζει πλέον τις προνομιούχες η Aegean, οποιαδήποτε στιγμή από την αγορά του εισιτηρίου. Άλλοι επέλεγαν exit row για περισσότερο χώρο μπροστά, ειδικά όσοι ατενίζουν τον κόσμο από τα 2 μέτρα, άλλοι κάποια θέση σε μία από τις πιο μπροστινές σειρές κλπ. Πλέον, τα Gold μέλη στερούνται τη δυνατότητα της ΔΩΡΕΑΝ επιλογής μίας προνομιούχου θέσης, ενώ ειδικά για τις θέσεις σε εξόδους κινδύνου δεν τυγχάνουν καν κάποιας έκπτωσης! Επομένως όσοι είμαστε Gold μόλις αποχαιρετήσαμε ένα σημαντικό και πολύ χρήσιμο προνόμιο.

Φάουλ δεύτερο: οι προνομιούχες θέσεις θα χρεώνονται και μετά το άνοιγμα του online check in!

Όταν έλαβα χτες το ενημερωτικό e-mail από την εταιρεία, αφιέρωσα αρκετό χρόνο να διαβάσω γραμμή προς γραμμή όλα τα σημεία, και διαπίστωσα ότι δεν αναφέρεται πουθενά τι ισχύει από τη στιγμή που ανοίγει το online check in (48 ώρες πριν την αναχώρηση της πτήσης). Αφελώς σκεπτόμενος, θεώρησα ότι τότε όλες οι διαθέσιμες εκείνη τη στιγμή θέσεις, είτε προνομιούχες είτε standard, θα είναι διαθέσιμες σε όλους τους επιβάτες με τη λογική της προτεραιότητας – first come first served – όπως γινόταν έως τώρα. Όντας όμως δύσπιστος από τη φύση μου, τηλεφώνησα στην εξυπηρέτηση πελατών για να επιβεβαιώσω τι ακριβώς θα ισχύει.

Προς μεγάλη μου απογοήτευση, η εκπρόσωπος εξυπηρέτησης με ενημέρωσε ότι ακόμη και μετά το άνοιγμα του online check in οι προνομιούχες θέσεις θα εξακολουθούν να χρεώνονται! Αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι ακόμη και αν υπάρχουν διαθέσιμες κάποιες από αυτές, επειδή κάποιοι επιβάτες δεν επιθυμούν να πληρώσουν επιπλέον χρήματα, ακόμη και λίγο πριν κλείσει το check in, οποιοσδήποτε θέλει να καθίσει σε αυτές θα πρέπει οπωσδήποτε να πληρώσει!

Σε επόμενη επικοινωνία μου με άλλη εκπρόσωπο εξυπηρέτησης, ρώτησα εάν μπορεί κανείς να επιλέξει προνομιούχο θέση στα μηχανήματα αυτόματου check in του αεροδρομίου. Η απάντηση ήταν σαφέστατα αρνητική, τα μηχανήματα δεν θα δίνουν πρόσβαση σε αυτές τις θέσεις, και εάν κάποιος απευθυνθεί στο check in counter και ζητήσει προνομιούχο θέση θα πρέπει και πάλι να πληρώσει!

Θεώρησα σωστό να στείλω επιπλέον και ένα μήνυμα και στη σελίδα της Aegean Airlines στο Facebook. Πράγματι, έλαβα την εξής απάντηση σήμερα το πρωί, η οποία επιβεβαιώνει απόλυτα αυτά που μου είπε η εκπρόσωπος εξυπηρέτησης:

aegean_page_message_seat_selection

Παραβλέπω το γεγονός ότι ο/η εκπρόσωπος που συνέταξε την απάντηση αυτή απευθύνεται στον ενικό (δεν θυμάμαι να εκχώρησα σε κάποιον αυτή την οικειότητα, αλλά τέλος πάντων το θέμα μας δεν είναι οι καλοί τρόποι ή – στην προκειμένη περίπτωση – η απουσία τους) και επικεντρώνομαι στην ουσία της απάντησης, η οποία όμως αποκαλύπτει και ένα ακόμη φάουλ, το σοβαρότερο κατά τη γνώμη μου.

Φάουλ τρίτο: επιβάτες που θα κάνουν check in στο αεροδρόμιο μπορεί να πάρουν προνομιούχο θέση δωρεάν!

Φανταστείτε έναν επιβάτη που δεν ασχολείται να κάνει check in μέσω web ή κινητού, και πάει απλώς στο αεροδρόμιο μία με μιάμιση ώρα πριν. Μπορεί να είναι ένα άτομο κάπως προχωρημένης ηλικίας, ή μπορεί να είναι ένα νεαρό ζευγαράκι που επιστρέφει από τις διακοπές του.

Ας υποθέσουμε ότι φτάνοντας στο check in counter δεν υπάρχει διαθέσιμη καμία από τις ΔΩΡΕΑΝ θέσεις, τις Economy Standard. Έστω ότι οι μοναδικές που απομένουν είναι 2 θέσεις σε exit row και άλλες δύο στις μπροστινές σειρές. Εάν αναλογιστούμε ότι σε κάθε πτήση λογικά θα υπάρχουν τουλάχιστον 20-25 προνομιούχες θέσεις (συνήθως 2 σειρές σε εξόδους κινδύνου και τουλάχιστον άλλες 2 από τις πιο μπροστά), είναι πολύ λογικό να απομείνουν στο τέλος μόνο τέτοιες. Άρα οι τελευταίοι επιβάτες που θα κάνουν check in δεν θα έχουν επιλογή ΔΩΡΕΑΝ θέσης.

Σύμφωνα λοιπόν με την Aegean Airlines, όπως μπορείτε να δείτε και πιο πάνω στην απάντησή τους στα ερωτήματά μου, οι τελευταίοι αυτοί επιβάτες θα πάρουν μία προνομιούχο θέση εντελώς ΔΩΡΕΑΝ, την ίδια στιγμή που σε όλους τους υπόλοιπους θα ζητείται μέχρι και την τελευταία στιγμή ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ! Αυτό είναι ένα πραγματικά τεράστιο φάουλ.

Να σημειώσω εδώ ότι, εάν επιχειρήσει κανείς online check in και απομένουν μόνο προνομιούχες θέσεις, θα πρέπει και πάλι ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ακόμη και αν ΔΕΝ υπάρχουν διαθέσιμες δωρεάν θέσεις. Εάν δηλαδή εγώ αγοράσω τελευταία στιγμή (πχ 1 ημέρα πριν) ένα πανάκριβο εισιτήριο και επιχειρήσω να κάνω check in από το κινητό μου, εάν δεν υπάρχουν διαθέσιμες δωρεάν θέσεις Economy Standard αλλά μόνο Extra Legroom, θα πρέπει να πληρώσω ενδεχομένως άλλα 22€ κερατιάτικα (και ΔΕΝ ζητώ συγγνώμη για την έκφραση) επειδή έτσι! Εκτός αν περιμένω να πάω στο check in counter για να μου δώσουν τη θέση δωρεάν, όπου όμως ίσως βρω μόνο μεσαία θέση κλπ.

Προβληματισμοί

Πραγματικά αδυνατώ να κατανοήσω τους λόγους για τους οποίους η Aegean Airlines δημιούργησε ένα τόσο παράλογο και τιμωρητικό σύστημα. Η προεπιλογή θέσης με χρέωση δεν είναι κάτι καινούριο στα αεροπορικά ταξίδια, αλλά ο τρόπος με τον οποίο υλοποιείται εδώ στερείται κάθε λογικής.

Αυτό που δεν γνωρίζουμε, και θα πρέπει να το δούμε εν καιρώ, είναι πόσες από τις θέσεις σε κάθε πτήση (εκτός από αυτές στις εξόδους κινδύνου) θα μαρκάρονται ως Up Front. Προσωπικά εκτιμώ ότι δεν θα είναι σταθερός ο αριθμός, αλλά θα αυξομειώνεται ανάλογα με τη ζήτηση για business class. Αυτό σίγουρα θα επηρρεάσει και το πόσες από αυτές θα μείνουν κενές στο τέλος για να τις πάρουν δωρεάν οι τελευταίοι που θα εμφανιστούν στο check in.

Επίσης, κανείς δεν φαίνεται να γνωρίζει πως θα γίνει η διαχείριση θέσεων για οικογένειες. Εάν από πριν δεσμευτούν από Gold members αρκετές θέσεις Economy Standard, και το ζητούμενο είναι πχ 3 συνεχόμενες θέσεις (πχ ζευγάρι με 1 παιδί) και αυτός ο συνδυασμός δεν υπάρχει, τι θα γίνεται τότε;

Τέλος, κανείς δεν γνωρίζει εάν τα Gold μέλη θα τυγχάνουν κάποιας ευνοϊκότερης μεταχείρισης όπως πχ της ΔΩΡΕΑΝ μετακίνησής τους σε προνομιούχες θέσεις έστω στην πύλη αναχώρησης. Εάν όμως αναλογιστούμε ότι μέχρι και σήμερα η επιχειρησιακή αναβάθμιση (operational upgrade) στην πύλη από economy σε business είναι τόσο σπάνια όσο το διαμάντι του ροζ πάνθηρα, προσωπικά δεν θα περίμενα τίποτε απολύτως.

Επίλογος

Με το σύστημα αυτό η Aegean Airlines φρόντισε να ζημιώσει σε μεγάλο βαθμό την μέχρι τώρα πολύ καλή εικόνα της, παρά τα μικρά σκόρπια “παρατράγουδα”. Είναι απορίας άξιο από που κι ως που περιμένουν από πελάτες που μπορεί να αγόρασαν ένα εισιτήριο με 19€ ή 29€ ή 49€ να πληρώσουν ενδεχομένως άλλα 16€ ή 22€ μόνο και μόνο για να έχουν το προνόμιο να απλώσουν λίγο περισσότερο τα πόδια τους. Ακόμη και οι τακτικότεροι επιβάτες οι οποίοι κατά κανόνα είναι Gold, δεν πρόκειται να ενδώσουν αβίαστα και να πληρώσουν έστω 8€, επειδή η Aegean επιμένει να ζητάει χρήματα ακόμη και μετά το άνοιγμα του online check in! Πολύ περισσότερο δε όταν γνωρίζουμε από τα πλέον επίσημα χείλη ότι οι τελευταίοι που θα εμφανιστούν στο αεροδρόμιο θα πάρουν τις θέσεις αυτές δωρεάν.

Προσωπικά δεσμεύομαι να κοινοποιήσω το ζήτημα σε ολόκληρη την ταξιδιωτική κοινότητα, ειδικά εκτός Ελλάδας, σε μία προσπάθεια να ασκηθεί πίεση για τη διόρθωση του συστήματος αυτού σε κάτι λογικότερο. Θα φροντίσω να μεταφράσω στα αγγλικά αυτό το άρθρο ώστε να αποκτήσει μία μεγαλύτερη δυναμική, με την ελπίδα να ακουστεί από τα κατάλληλα ώτα.

Στο ιστολόγιο Greek For Points δημοσιεύτηκε χτες ένα ανάλογο άρθρο, και με τον δημιουργό του συμφωνήσαμε να ενώσουμε τις φωνές μας μήπως και ασκηθεί περισσότερη πίεση προς την εταιρεία ώστε να αναθεωρηθούν ίσως κάποια σημεία. Μείνετε συντονισμένοι και εκεί και εδώ.

 

3 comments

  • Τέταρτο φάουλ: σε όσους έχουν προαγοράσει εισητήρια (εγώ έχω πάρει μέχρι το Σεπτέμβρη για παράδειγμα) είναι απαράδεκτο να ζητά επιπλέον χρεώσεις εκ των υστέρων η Aegean. Εάν η πολιτική της ήταν γνωστή εκ των πρωτέρων, πιθανώς να είχα διαλέξει άλλη εταιρία.

    Ν. Λυμπερόπουλος

    Like

  • επίσης κατα τη διαδικασία του web check in άν αλλάξει κάποιος upfront θέση απο αυτή που είχε αγοράσει και δεσμεύσει κατα την αγορά του εισιτηρίου του, το σύστημα του ζητάει να ξαναπληρώσει!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s