Flight Review: American Airlines Boeing 777-300ER Business Class (LHR-LAX)

Συντάκτης: Δεν υπάρχουν Σχόλια Μοιραστείτε το

Πρόσφατα ταξίδεψα στις ΗΠΑ για ένα συνέδριο τεχνολογίας στο Λας Βέγκας. Εκμεταλλεύτηκα μία πολύ καλή προσφορά και αγόρασα σε πολύ καλή τιμή εισιτήριο business class από Αθήνα για Λος Άντζελες με επιστροφή από Ουάσινγκτον. Το σκέλος LHR-LAX είχα επιλέξει να είναι με το Boeing 777-300ER της American Airlines.

Επιβίβαση

Φτάνοντας από την Αθήνα στο Λονδίνο είχα περίπου τρεισήμισι ώρες στη διάθεσή μου, με αλλαγή terminal. Έχοντας φτάσει στο Terminal 5, αναχωρούσα από το Terminal 3, έχοντας να περάσω φυσικά από νέο έλεγχο ασφαλείας. Χρησιμοποίησα το Heathrow Express για τη μετακίνηση στο Terminal 3, πέρασα σχετικά άνετα τον έλεγχο από χωριστή σειρά -ένα από τα προνόμια του να ταξιδεύει κανείς σε διακεκριμένη θέση- και πέρασα κάποια ώρα στον κυρίως χώρο του Τerminal 3 ο οποίος δεν παρουσιάζει κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Μία ώρα και κάτι πριν την προγραμματισμένη αναχώρηση φρόντισα να βρίσκομαι στην πύλη 35. Εκεί είχα έναν επιπλέον έλεγχο διαβατηρίου και εισιτηρίου.

Το αεροσκάφος ήταν ένα Boeing 777-300ER (όπου ER = Extended Range), ένα εξαιρετικό σκάφος από κάθε άποψη. Το συγκεκριμένο της American Airlines είναι διαμορφωμένο σε τρεις κλάσεις (first, business, economy) και διαθέτει τις πιο καινούριες επιλογές καθισμάτων. Επιπρόσθετα παρέχει και πρόσβαση στο internet κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Καμπίνα και θέσεις

Η επιβίβαση ξεκίνησε στην ώρα της, πρώτα για τους επιβάτες των διακεκριμένων θέσεων (first & business class). Η πρώτη ματιά στη business class με ενθουσίασε. Οι θέσεις προσφέρουν άνεση και ιδιωτικότητα και έχουν όλες πρόσβαση σε διάδρομο.

Ο προσφερόμενος χώρος είναι εξαιρετικός. Υπάρχει ένα μικρό ντουλαπάκι όπου μπορεί κανείς να βάλει ένα μπουκαλάκι νερό. Επιπλέον τροσφέρεται και ένα ζευγάρι ακουστικά noise cancelling Bose QC15 (είναι εξαιρετικά). Ακόμα, υπάρχει θήκη στη δεξιά πλευρά δίπλα στα πόδια και ένας μικρός χώρος κάτω από το κάθισμα για τα παπούτσια. Το κάθισμα ρυθμίζεται από συγκεκριμένο πάνελ και υπάρχει παροχή ρεύματος. Τέλος, διατίθεται και ένα τσαντάκι (amenity kit) με διάφορα πολύ χρήσιμα πράγματα για μια μεγάλη πτήση (μάσκα ύπνου, οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα, ενυδατικές, μαντιλάκια, στυλό και κάλτσες).

American Airlines 777-300ER Business Class - Amentities
Φωτογραφία: Σωτήρης Αληγιάννης

Το σύστημα ψυχαγωγίας διαθέτει μια αρκετά μεγάλη οθόνη με πληθώρα επιλογών από ταινίες, σειρές, live TV, παιχνίδια κλπ. Η οθόνη αυτή κουμπώνει στο πλάι ώστε να μην ενοχλεί αν δεν χρησιμοποιείται. Σίγουρα το διαθέσιμο περιεχόμενο μπορεί να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό επιβάτη.

Flight Review: American Airlines Boeing 777-300ER Business Class (LHR-LAX)
Φωτογραφία: Σωτήρης Αληγιάννης

Σέρβις

Λίγη ώρα αφότου απογειωθήκαμε ξεκίνησε η διαδικασία του σερβιρίσματος από το πλήρωμα καμπίνας. Το σέρβις ήταν εξαιρετικό. Ξεκίνησα με το ορεκτικό σολωμού και τη σαλάτα με σπαρράγια, και για κυρίως πήρα τα noodles τα οποία ήταν πολύ νόστιμα.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με ένα ωραιότατο παγωτό και καφέ. Την ίδια στιγμή εργαζόμουν παραγωγικά αξιοποιώντας τη διαθεσιμότητα internet το οποίο απέδιδε πολύ καλά.

American Airlines 777-300ER Business Class
Φωτογραφία: Σωτήρης Αληγιάννης

Κάποια στιγμή ένιωσα την ανάγκη να κοιμηθώ, άλλωστε είχα ακόμη αρκετές ώρες μπροστά μου. Με το πάτημα του κατάλληλου κουμπιού στον πίνακα ελέγχου του καθίσματος, η άνετη πολυθρόνα μετατράπηκε σε ένα οριζόντιο και αρκετά ευρύχωρο κρεβάτι. Φόρεσα τη μάσκα συσκότισης και κοιμήθηκα αρκετά καλά για περίπου πέντε ώρες. Τα φώτα είχαν χαμηλώσει στην καμπίνα, οι περισσότεροι συνεπιβάτες στη business class κοιμούνταν επίσης.

American Airlines 777-300ER Business Class - Κρεβάτι
Φωτογραφία: Σωτήρης Αληγιάννης

Ξύπνησα αρκετά ξεκούραστος και ζήτησα έναν ακόμη καφέ. Περπάτησα λίγο πάνω-κάτω για να κυκλοφορήσει το αίμα σωστά και ασχολήθηκα λίγη ώρα ακόμη με τον υπολογιστή μου. Λίγο αργότερα προσγειωθήκαμε στο Λος Άντζελες και φτάσαμε στην πύλη μας στο Tom Bradley International Terminal. Μετά από μια απροσδόκητη μεταφόρτωσή μας σε λεωφορείο του αεροδρομίου και μεταφορά μας σε άλλη πύλη, φτάσαμε στον χώρο συνοριακού ελέγχου.

Εντυπώσεις

Ήταν μια καταπληκτική πτήση με ένα καταπληκτικό αεροσκάφος, σε μια εξαιρετική business class. Η όλη εμπειρία με την American Airlines αξίζει κάθε ευρώ εφόσον δύναται κανείς να τα διαθέσει. Τη μεγαλύτερη αξία βέβαια την προσδίδουν η θέση που γίνεται οριζόντιο κρεβάτι και το inflight internet. Περισσότερες από 11 ώρες μετά την επιβίβασή μου, βγήκα ξεκούραστος, έτοιμος να δαμάσω το jet lag!

Δείτε ακόμα