Lounge Review: Zurich (ZRH) Swiss Senator Lounge A

Συντάκτης: Δεν υπάρχουν Σχόλια Μοιραστείτε το

Έχοντας βρεθεί στο αεροδρόμιο περίπου δύο ώρες πριν την αναχώρηση μου από τη Ζυρίχη, κατά τη διάρκεια ενός σύντομου ταξιδιού στην –πανέμορφη– πολή, είχα την ευκαιρία να περάσω μια βόλτα από το Senator Lounge της Swiss στις πύλες Α –οι Ελβετοί το αποκαλούν terminal A για κάποιον μάλλον ανεξήγητο λόγο.

Είσοδος – χώροι

Το Senator Lounge βρίσκεται στον ίδιο χώρο με τα άλλα δύο lounges της Swiss, το Business και το First και λειτουργεί μεταξύ 05:30-22:30. Η είσοδος στο Business επιτρέπεται σε όσους έχουν εισιτήριο business class με τη Swiss ή άλλη εταιρεία της Star Alliance. Το Senator Lounge είναι προσβάσιμο από τα χρυσά μέλη της Star Alliance ενώ, τέλος, το First είναι ανοιχτό προς τους έχοντες εισιτήριο first class –και άρα μιλάμε για πτήσεις εκτός Ευρώπης.

Το Senator Lounge είναι αρκετά μεγάλο και εκτείνεται σε τρία επίπεδα. Διαθέτει ντους και αρκετούς χώρους στους οποίους μπορεί κανείς να φάει, να δουλέψει, να ενημερωθεί/ψυχαγωγηθεί και να χαλαρώσει. Ο κυριότερος εξ αυτών διαθέτει αρκετά τραπέζια και καρέκλες τα οποία πάντως οριακά έφταναν για να καλύψουν τη ζήτηση, Κυριακή απόγευμα. Λίγο πιο δίπλα υπάρχουν αναπαυτικές πολυθρόνες, ένας λίγο πιο ήσυχος πάγκος εργασίας καθώς επίσης και τρία δωμάτια (workstations) για πιο πριβέ καταστάσεις.

Ανεβαίνοντας μια μικρή σκαλίτσα περνάμε στον δεύτερο χώρο του lounge με επιπλέον καθίσματα –αναπαυτικές πολυθρόνες. Εκεί όμως που η εμπειρία του Senator Lounge «απογειώνεται» είναι στην υπερυψωμένη του αίθουσα. Πλήρως ηχομονωμένη και με χαμηλό φωτισμό, διαθέτει δερμάτινους καναπέδες, τηλεοράσεις και εκπληκτικά άνετες σεζ-λονγκ, ό,τι πρέπει για να χαλαρώσει και να ξεκουραστεί κανείς. Στον χώρο αυτόν δεν επιτρέπεται το φαγητό ενώ επικρατεί και εντυπωσιακή ησυχία. Οι προαναφερθείσες σεζ-λονγκ περιστρέφονται ελαφρώς μόλις κάτσει κάποιος, επιτρέποντάς του έτσι να αγναντεύει όντας ξαπλωμένος και τους δύο διαδρόμους του αεροδρομίου.

Επιλογές – σέρβις

Από πλευράς κουζίνας, το Senator Lounge προσφέρει εκπληκτικό σέρβις. Υπάρχει σεφ ο οποίος μαγειρεύει κατά παραγγελία (οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν ένα από τα τέσσερα-πέντε πιάτα που αναγράφονται στο μενού), διατίθενται δυο-τρία ακόμα πιάτα (σούπα, ρύζι και ζυμαρικά) ενώ και οι επιλογές στον μπουφέ με τις σαλάτες είναι αρκετές –χωρίς πάντως να μιλάμε για κάτι το εξεζητημένο.

Κατά την επίσκεψή μου, τα επιδόρπια ήταν μάλλον «φτωχά» τόσο στον αριθμό (τρία όλα κι όλα) όσο και στην ποσότητα (το ένα είχε τελειώσει), αν και τα σοκολατάκια Kagi έσωσαν κάπως την κατάσταση –κοινώς τους έδωσα και κατάλαβαν. Το μπαρ είναι πλήρως εξοπλισμένο ενώ οι τρεις καφετιέρες δίνουν ρέστα αφού δεν υπάρχει καφές που να μην είναι σε θέση να ετοιμάσουν.

Εντυπώσεις

Εν κατακλείδι, η εμπειρία του Senator Lounge της Swiss στις πύλες Α του αεροδρομίου της Ζυρίχης ήταν εξαιρετική. Η αισθητική του είναι τέτοια που προδιαθέτει θετικά τον επισκέπτη, το φαγητό είναι μια χαρά, το σέρβις εξίσου καλό ενώ οι πολλοί διαφορετικοί χώροι συμβάλλουν στην κάλυψη κάθε ανάγκης –κάποιος θέλει να φάει μέχρι σκασμού, άλλος να δουλέψει κι ένας τρίτος απλά να χαλαρώσει πριν από την πτήση του.

Παρ’ ότι την επόμενη φορά που θα βρεθώ στο αεροδρόμιο της ελβετικής μεγαλούπολης θα ήθελα να δω και κάποιο άλλο lounge, με χαρά θα επέλεγα το Senator Lounge της Swiss στις πύλες Α για να περάσω τον χρόνο μου.

Δείτε ακόμα