Πώς θα γίνετε πιλότοι για μια μέρα;

Συντάκτης: Δεν υπάρχουν Σχόλια Μοιραστείτε το

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς μπορεί να είναι να πετά κανείς ένα αεροπλάνο; Μοιάζει άραγε με video game ή δεν έχει καμία σχέση; Υπάρχει γκάζι και φρένο; Χρειάζονται όλα αυτά τα κουμπάκια και οι διακόπτες που βλέπει κανείς στο κόκπιτ από τη μισάνοιχτη πόρτα κατά την επιβίβαση; Τι συμβαίνει όταν ένα-δυο λεπτά μετά την απογείωση νιώθουμε ότι το αεροσκάφος… φρενάρει;

Τις απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω αλλά και πολλά περισσότερα είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε από πρώτο χέρι πριν από μερικούς μήνες, όταν οι τρεις φίλοι που βρισκόμαστε πίσω από το Flying Expert ταξιδέψαμε μέχρι τη Φρανκφούρτη. Εκεί επισκεφθήκαμε το κέντρο εκπαίδευσης της Lufthansa και ζήσαμε την εμπειρία ενός προσομοιωτή, ενός πανάκριβου μηχανήματος (αν ένα αεροσκάφος τύπου A320 στοιχίζει περί τα $100 εκατ., το κόστος ενός εξομοιωτή ανέρχεται στα $40-45 εκατ.) που προσφέρει πρακτικά ένα ολόιδιο περιβάλλον με εκείνο ενός αεροσκάφους.

ProFlight - Simulator
Φωτογραφία: ProFlight

Επαγγελματίας του χώρου που συμπτωματικά έχει βρεθεί ουκ ολίγες φορές στο εν λόγω κέντρο εκπαίδευσης, μας επιβεβαίωσε ότι οι προσομοιωτές είναι σε θέση να εξομοιώσουν την πραγματική εμπειρία σε ποσοστό γύρω στο 90%. Εννοείται φυσικά πως δε βρίσκονται στον αέρα αλλά στο έδαφος, ωστόσο τα προηγμένα υδραυλικά τους συστήματα είναι σε θέση να αποτυπώνουν με απόλυτο ρεαλισμό τις κινήσεις ενός αεροσκάφους.

Κλείνοντας τη θέση μας

Πώς όμως μπορεί να εξασφαλίσει κανείς τη θέση του σε έναν τέτοιο εξομοιωτή; Θα σας πούμε τι κάναμε εμείς στην περίπτωσή μας.

Αρχικά θα πρέπει να επισκεφθείτε το site της ProFlight. Πρόκειται για την εταιρεία που έχουν δημιουργήσει οι Lufthansa και Pro Toura και αναλαμβάνει τη διάθεση των προσομοιωτών της πρώτης στο ευρύ κοινό. Τα κέντρα εκπαίδευσης της Lufthansa βρίσκονται σε πέντε πόλεις σε Γερμανία (Φρανκφούρτη, Μόναχο, Βερολίνο, Έσεν) και Αυστρία (Βιέννη) και διαθέτουν εξομοιωτές αεροσκαφών Airbus, Boeing, Embraer και Bombardier. Χρησιμοποιούνται δε για εκπαίδευση και αξιολόγηση από το προσωπικό του ίδιου του ομίλου Lufthansa, όσο και από άλλες εταιρείες, μέλη της Star Alliance και μη.

Τα κέντρα εκπαίδευσης της Lufthansa λειτουργούν 24 ώρες τη μέρα, 365 ημέρες τον χρόνο. Η ProFlight αναλαμβάνει να διαθέσει τα ραντεβού που αφήνουν κενά οι εταιρείες στο ευρύ κοινό –λάτρεις της αεροπλοΐας, ερασιτέχνες πιλότοι, εταιρικές εκδηλώσεις κλπ. Μέσω του site της ο ενδιαφερόμενος έχει τη δυνατότητα να επιλέξει το αεροσκάφος που τον ενδιαφέρει και την τοποθεσία που τον βολεύει. Κατόπιν κανονίζει το ραντεβού του, πληρώνει και περιμένει την επιβεβαίωση από πλευράς ProFlight.

ProFlight - Simulator A340
Φωτογραφία: ProFlight

Εδώ βάζουμε έναν αστερίσκο αφού στην περίπτωσή μας, το ραντεβού άλλαξε ώρα καθώς το slot μας ζητήθηκε από τη Lufthansa! Οριστική απάντηση πάντως υπολογίστε να πάρετε σε μία-δυο μέρες το πολύ. Μετά και τη λήψη της, μπορείτε να θεωρήσετε ότι είναι απόλυτα ασφαλές να κανονίσετε τα της μετάβασης και της διαμονής σας στην πόλη που έχετε επιλέξει.

Η εμπειρία

Το ραντεβού μας στο κέντρο εκπαίδευσης της Lufthansa στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης ήταν για τις 21:45. Όταν φτάναμε βέβαια δε γνωρίζαμε για την 24ωρη λειτουργία του, οπότε όπως αντιλαμβάνεστε εκπλαγήκαμε όταν είδαμε ότι τα πάντα στο εσωτερικό κινούνταν σε ρυθμούς ημέρας. Μας υποδέχθηκε ο Rolf Birck, πρώην πιλότος και νυν εκπαιδευτής της Lufthansa ο οποίος άρχισε να μας εξηγεί τι μας περίμενε. Μας ξεκαθάρισε επίσης πως απαγορευόταν η λήψη φωτογραφιών και βίντεο, οπότε αναγκαστικά οι εικόνες που συνοδεύουν το παρόν κείμενο είναι εκείνες που μας διέθεσε η ProFlight.

Η εμπειρία του προσομοιωτή ξεκινά από το briefing, την ενημέρωση δηλαδή πριν την πτήση. Στην περίπτωσή μας και με δεδομένο ότι δεν είμαστε επαγγελματίες πιλότοι, αφιερώσαμε τα περίπου 90’ του στη γνωριμία με τα όργανα πλοήγησης, την εξήγηση των βασικών πτητικών αρχών και την ανάλυση της συμπεριφοράς του αεροσκάφους. Αυτό που μπορούμε να σας εγγυηθούμε πάντως, είναι πως το χάος των διακοπτών του θαλάμου διακυβέρνησης μοιάζει να μπαίνει σε μια σειρά όταν εξηγείται από κάποιον που ξέρει τη δουλειά του…

Έχοντας τελειώσει με το briefing περάσαμε στο κυρίως τμήμα της εμπειρίας μας –τον ίδιο τον προσομοιωτή. Μεταφερθήκαμε σε έναν τεράστιο χώρο όπου φιλοξενούνταν τουλάχιστον 10-15 από αυτούς: κουβούκλια κατά τι μεγαλύτερα απ’ ό,τι ένα πραγματικό πιλοτήριο, στηριγμένα σε έναν εξωφρενικά πολύπλοκο υδραυλικό μηχανισμό με δυνατότητα κίνησης σε έξι κατευθύνσεις –ειλικρινά κανείς μας δεν είχε δει πουθενά αλλού να βγαίνουν περισσότερα καλώδια από το ίδιο σημείο. Στο εσωτερικό τους υπήρχε χώρος για επιπλέον παρευρισκόμενους πίσω από τις θέσεις κυβερνήτη-συγκυβερνήτη, ενώ έξω από το παρμπρίζ του κόκπιτ υπήρχε μια τεράστια οθόνη που εξομοίωνε το περιβάλλον ανάλογα με το σενάριο που είχε επιλεχθεί.

Τα πράγματα είναι απλά: ο εκπαιδευτής επιλέγει το σενάριο που θέλει να τρέξει ορίζοντας τις παραμέτρους που επιθυμεί, το ενεργοποιεί και κατόπιν οι πιλότοι αναλαμβάνουν τον έλεγχο του αεροσκάφους. Στην περίπτωσή μας βέβαια τα πράγματα απλοποιήθηκαν κατά πολύ, αφού το ζητούμενο ήταν να περάσουμε καλά –δε δίναμε και για δίπλωμα δα! Πραγματοποιήσαμε προσγειώσεις και απογειώσεις, αποφύγαμε άλλα αεροσκάφη, ακυρώσαμε προσγείωση την τελευταία στιγμή (το λεγόμενο go-around) και είδαμε πώς είναι η διέλευση μέσα από περιοχή με αναταράξεις.

Όταν ο χρόνος μας στον εξομοιωτή εξαντλήθηκε (είχαμε περί τα 60’, τουτέστιν 20’ στον ρόλο του κυβερνήτη, 20’ σε αυτόν του συγκυβερνήτη και 20’ ως παρατηρητές), οδηγηθήκαμε στον θάλαμο ενημέρωσης για το λεγόμενο debrief. Είδαμε δεδομένα από τις προσγειώσεις μας και πήραμε feedback με βάση τις επιδόσεις μας, με τον εκπαιδευτή μας να μας εξηγεί τι πρέπει να βελτιώσουμε την επόμενη φορά! Την ίδια στιγμή με εμάς (περασμένες 02:00…) έτυχε να κάνουν την ίδια διαδικασία δύο άλλοι, αρκετά πιο πεπειραμένοι. Τα δεδομένα που εξέταζαν ήταν βουνό σε σχέση με αυτά που κοιτούσαμε εμείς…

The Flying Expert - Simulator Team
Φωτογραφία: Σωτήρης Αληγιάννης

Άξιζε τον κόπο;

Δεν μπορούμε να σας περιγράψουμε πόσο. Η εμπειρία ενός προσομοιωτή είναι συγκλονιστική, ιδίως όταν μιλάμε για έναν απλό φίλο της αεροπλοΐας. Οι προτάσεις της ProFlight δεν είναι φθηνές: ξεκινούν από τα €299 για μικρά αεροσκάφη (A320, 737) και ξεπερνούν τα €1.000 για τη «βασίλισσα των ουρανών», το A380 (η δική μας εμπειρία κόστισε περί τα €1.200 ή €400 το άτομο). Κρίνοντάς τις όμως βάσει τιμής/απόδοσης, να είστε σίγουροι ότι αποζημιώνουν μέχρι τελευταίου σεντ.

Αν η προοπτική σας ενδιαφέρει και είστε μέλη του προγράμματος Miles+Bonus της Aegean Airlines, τότε ρίχνετε καμιά ματιά πού και πού στα Miles+Bonus Memories, τις εμπειρίες δηλαδή που μπορείτε να αγοράσετε με τα μίλια σας. Νωρίτερα μέσα στη χρονιά, η Aegean προσέφερε ραντεβού στο κέντρο εκπαίδευσης της Lufthansa στη Φρανκφούρτη. Με κόστος 30.000 μίλια προσφέρονταν περί τα 20’ χρήσης του εξομοιωτή σε συγκεκριμένη ημερομηνία και ώρα, οπότε αν έχετε υπόλοιπο, είναι κάτι που αν μη τι άλλο μπορείτε να εξετάσετε.

ProFlight - Simulator Aegean Miles+Bonus Memories
Φωτογραφία: Aegean Airlines

Φυσικά η ProFlight δεν αποτελεί μονόδρομο αφού κέντρα προσομοίωσης πτήσης υπάρχουν πολλά και σε όλη την Ευρώπη. Ένα εξ αυτών, το The Pilot Center βρίσκεται στη χώρα μας, οπότε αν η Γερμανία σας πέφτει μακριά, μπορείτε να πάτε μέχρι την Ηλιούπολη. Είναι στα πλάνα μας να το δοκιμάσουμε και οι ίδιοι (διαθέτει εξομοιωτές Α320 και F-16 με το κόστος 30’ πτήσης να ανέρχεται στα €65) οπότε και θα μοιραστούμε εκ νέου τις εντυπώσεις μας μαζί σας. Μέχρι τότε όμως σας αφήνουμε με την ανεπανάληπτη εμπειρία που ζήσαμε στο κέντρο εκπαίδευσης της Lufthansa στη Φρανκφούρτη.

Δείτε ακόμα