Η τέχνη της επιβίβασης

Συντάκτης: Δεν υπάρχουν Σχόλια Μοιραστείτε το

Ταξιδεύετε για επαγγελματικό σκοπό, για λίγες ημέρες, με αποσκευή καμπίνας και την τσάντα με το laptop. Φτάνετε στο αεροδρόμιο, περνάτε τον έλεγχο ασφαλείας, πλησιάζετε την πύλη αναχώρησης και αντικρίζετε το απόλυτο χάος.

Κόσμος δεξιά κι αριστερά με τις βαλίτσες στο χέρι να έχει σχηματίσει δυο-τρεις διαφορετικές ουρές, την ίδια στιγμή που ένα οι… αναποφάσιστοι συρρέουν προς το σημείο ελέγχου των boarding passes και των διαβατηρίων. Ο στόχος όλων είναι ο ίδιος: η επιβίβαση στο αεροσκάφος. Από εκεί και πέρα όμως;

The art of boarding
Φωτογραφία: ChameleonsEye / Shutterstock.com

Εάν δεν έχετε προνοήσει να ακολουθήσετε μερικές απλές πρακτικές πριν την επιβίβαση, το πιθανότερο είναι να καταλήξετε να τοποθετήσετε την αποσκευή σας μακριά από τη θέση σας ή να σας την πάρουν στην πύλη και και να τη βάλουν στον χώρο αποσκευών. Το αποτέλεσμα θα είναι σίγουρα επιπρόσθετη ταλαιπωρία και το πόσο μεγάλη θα είναι αυτή εξαρτάται από τις υπόλοιπες παραμέτρους του ταξιδιού.

Η επιβίβαση, ειδικά για όσους ταξιδεύουν για επαγγελματικό λόγο, είναι μια πολύ σημαντική διαδικασία. Εάν εξαιρέσουμε τους λίγους που επιλέγουν και πληρώνουν (οι ίδιοι ή οι εργοδότες τους) τη business class, ο μέσος επαγγελματίας που ταξιδεύει σε economy έχει να σκεφτεί πολλές παραμέτρους ώστε να κάνει το ταξίδι του πιο άνετο και λιγότερο αγχωτικό.

Ειδικά στην περίπτωση που ακολουθεί μετεπιβίβαση σε άλλη πτήση, μια λάθος τακτική στην αρχική επιβίβαση μπορεί να προκαλέσει αναστάτωση στο ταξίδι. Ας δούμε λοιπόν τις βασικές τεχνικές που οφείλει να ακολουθεί κάθε business traveler που σέβεται τον εαυτό του…

The art of boarding
Φωτογραφία: code83 / Pixabay.com

Κάντε check in το νωρίτερο δυνατό

Ένας business traveler που σέβεται τον εαυτό του δεν περιμένει να πάει στο αεροδρόμιο για να κάνει check in. Οι αεροπορικές εταιρείες επιτρέπουν το ηλεκτρονικό check in συνήθως 24 ώρες πριν την προγραμματισμένη αναχώρηση (ορισμένες 22 ώρες πριν, κάποιες άλλες 30+ ώρες πριν). Όλες πλέον δίνουν τη δυνατότητα και για mobile check in, καταργώντας την ανάγκη χρήσης υπολογιστή και εκτυπωτή, οπότε μια υπενθύμιση στο κινητό είναι αρκετή για να κάνετε το check in σας, να επιλέξετε την καλύτερη δυνατή θέση και να λάβετε το boarding pass κατ’ ευθείαν.

Προσοχή στις διαστάσεις και το βάρος της αποσκευής καμπίνας

Όλες οι αεροπορικές εταιρείες έχουν μια συγκεκριμένη πολιτική για τις διαστάσεις και το βάρος των αποσκευών καμπίνας. Μελετήστε από πριν την πολιτική περί αποσκευών της εταιρείας με την οποία ταξιδεύετε, και φροντίστε ώστε η αποσκευή σας να είναι εντός των ορίων αυτών. Σε κάποιες περιπτώσεις το προσωπικό εδάφους μπορεί να σας ελέγξει, κάτι που τελευταία παρατηρείται όλο και πιο συχνά, οπότε φροντίστε να αποφύγετε τις κακοτοπιές.

Φτάστε εγκαίρως στην πύλη αναχώρησης

Η γρήγορη επιβίβαση διασφαλίζει όχι μόνο ότι θα πάρετε μαζί σας την αποσκευή καμπίνας αλλά και ότι θα την τοποθετήσετε εκεί που κάθεστε. Τα αεροσκάφη δεν έχουν χώρο για μία αποσκευή ανά θέση, οπότε συνήθως οι τελευταίοι αναγκάζονται να παραδώσουν την αποσκευή στην πύλη για να πάει στον χώρο αποσκευών ή την τοποθετούν πολύ μακριά από εκεί που κάθονται.

The art of boarding
Φωτογραφία: ABC.net.au

Η επιβίβαση ξεκινά συνήθως 30 λεπτά πριν την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης. Σε περίπτωση που δεν έχετε κάποιο elite status το οποίο σας δίνει προτεραιότητα στην επιβίβαση, καλό είναι να είστε στην πύλη 35 με 40 λεπτά πριν την αναχώρηση και να στηθείτε όσο πιο μπροστά μπορείτε. Εάν η επιβίβαση γίνεται με λεωφορεία, αυτό που μετράει είναι να ξέρετε εάν η επιβίβαση θα γίνει μόνο από τη μπροστινή σκάλα ή και από την πίσω, να μπείτε στο πρώτο λεωφορείο, καθώς και να βγείτε από το λεωφορείο από τους πρώτους για να προλάβετε να ανέβετε γρήγορα.

Ακολουθώντας τις παραπάνω απλές συμβουλές, είναι βέβαιο ότι θα αποφύγετε τα λεγόμενα «εύκολα λάθη» και θα έχετε θέσει τις βάσεις για ένα άνετο επαγγελματικό ταξίδι χωρίς παρατράγουδα!

Δείτε ακόμα