Παρουσίαση: Aegean Airlines Miles+Bonus

Συντάκτης: 3 Σχόλια Μοιραστείτε το

Σε προηγούμενο άρθρο αναπτύξαμε τις βασικές έννοιες όλων των προγραμμάτων τακτικών επιβατών των αεροπορικών εταιρειών, ώστε να είναι εύκολο για τους νεόφερτους στο χώρο αυτό να κατανοήσουν τον τρόπο με τον οποίο αυτά λειτουργούν, για να μπορέσουν στη συνέχεια να ωφεληθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.Στο άρθρο αυτό παρουσιάζουμε το πλέον διαδεδομένο πρόγραμμα μεταξύ των Ελλήνων επιβατών: το Miles+Bonus της Aegean Airlines.

Μία μικρή εισαγωγή

Η Aegean Airlines είναι η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στην Ελλάδα, μετά και τη συγχώνευσή της με την Olympic Air. Ιδρύθηκε το μακρινό 1987, αλλά μετασχηματίστηκε στη σημερινή μορφή και άρχισε εμπορικές πτήσεις στην Ελλάδα το 1999. Από τον Ιούλιο του 2010 είναι πλήρες μέλος της αεροπορικής συμμαχίας Star Alliance, με όλα τα προνόμια που αυτό συνεπάγεται.

Το πρόγραμμα Miles+Bonus είναι σύγχρονο, αρκετά καλά σχεδιασμένο, αρκετά τίμιο και με αρκετά καλές παροχές, οι οποίες αποκτούν σημαντική αξία όταν χρησιμοποιούνται στο δίκτυο των εταιρειών-μελών της Star Alliance.

Aegean Miles + Bonus cards
Φωτογραφία: Πέτρος Κηπουρόπουλος

Τα βασικά με μία ματιά

 • Διαθέτει τρεις βαθμίδες μελών: Blue, Silver, Gold
 • Ακολουθεί επετειακό χρονικό κύκλο
 • Εύκολη διατήρηση βαθμίδας
 • Εύκολη συγκέντρωση μιλίων εξαργύρωσης από πιστωτική κάρτα
 • Τα μίλια εξαργύρωσης δε λήγουν ποτέ

Τα μίλια

Τα μέλη του προγράμματος συλλέγουν δύο ειδών μίλια:

Μίλια αναβάθμισης

 • Συγκεντρώνονται από όλες τις πτήσεις της Aegean Airlines και της Olympic Air, και από τις περισσότερες των εταιρειών-μελών της Star Alliancε (αλλά όχι από όλες).
 • Ο αριθμός μιλίων αναβάθμισης που συλλέγεται σε κάθε πτήση εξαρτάται πάντα από τον ναύλο και σε αρκετές περιπτώσεις και από την απόσταση.
 • Χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την ανέλιξη στις βαθμίδες και όσα απομένουν λήγουν στο τέλος κάθε επετειακού κύκλου.
 • Όλα τα μέλη μπορούν να αγοράσουν έως ένα αριθμό μιλίων αναβάθμισης κάθε χρόνο σε σταθερό κόστος 50€ τα 500.

Μίλια εξαργύρωσης

 • Συγκεντρώνονται από όλες τις πτήσεις της Aegean Airlines και της Olympic Air, και από τις περισσότερες των εταιρειών-μελών της Star Alliance (αλλά όχι από όλες), καθώς και από ενοικιάσεις αυτοκινήτων, διαμονές σε ξενοδοχεία, χρήση της πιστωτικής κάρτας Aegean Bonus Visa της Alpha Bank και άλλους συνεργάτες.
 • Χρησιμοποιούνται για εξαργύρωση σε αεροπορικά εισιτήρια της Aegean Airlines, της Olympic Air και των εταιρειών-μελών της Star Alliance, σε όσες θέσεις κάθε κατηγορίας (economy, business, first) η κάθε εταιρεία διαθέτει προς εξαργύρωση.
 • Χρησιμοποιούνται για εξαργύρωση σε ενοικίαση αυτοκινήτου από τη Hertz, σε ξενοδοχειακές διαμονές, καθώς και σε πλήθως άλλων υπηρεσιών και εμπειριών.
 • Όλα τα μέλη μπορούν να αγοράσουν έως 50.000 μίλια εξαργύρωσης εντός των 12 μηνών κάθε επετειακού τους κύκλου σε σταθερό κόστος 25€ τα 1.000.
 • Μπορούν να συγκεντρώνονται σε κοινό λογαριασμό “Together” για τα μέλη των οικογενειών.
 • Μπορούν να μεταφερθούν από ένα μέλος σε ένα άλλο.
 • Δε λήγουν ποτέ.
Frequent Flyer Programs
Φωτογραφία: FrankfurtFlyer.com

Οι βαθμίδες

Το νέο πρόγραμμα τακτικών επβατών Miles+Bonus διαθέτει τρεις βαθμίδες (tiers) μελών :

Blue tier

Είναι η εισαγωγική βαθμίδα με την εγγραφή στο πρόγραμμα. Ο επετειακός της κύκλος είναι 12 μήνες και ξεκινά από την ημερομηνία της πρώτης πτήσης που θα καταχωρηθεί (όχι από την ημερομηνία εγγραφής). Τα μέλη παραμένουν σε αυτή εάν μέσα σε 12 μήνες από την πρώτη καταχωρημένη πτήση δε συγκεντρώσουν τον απαιτούμενο αριθμό μιλίων αναβάθμισης στην επόμενη βαθμίδα.

Τα μέλη της βαθμίδας συγκεντρώνουν και εξαργυρώνουν μίλια σε πτήσεις Aegean Airlines, Olympic Air και Star Alliance. Επίσης, μπορούν να αγοράσουν μίλια αναβάθμισης.

Silver tier

Τα μέλη της Blue βαθμίδας αναβαθμίζονται σε Silver εάν μέσα στον επετειακό τους κύκλο (12 μήνες από την πρώτη καταχωρημένη πτήση ή 12 μήνες από την επέτειο του κύκλου τους) συγκεντρώσουν:

 • 12.000 μίλια αναβάθμισης με τουλάχιστον δύο πτήσεις με Aegean ή Olympic Air.
 • 24.000 μίλια αναβάθμισης από οποιαδήποτε συνεργαζόμενη εταιρεία.

Από την ημερομηνία που ένα μέλος αναβαθμίζεται από Blue σε Silver, ξεκινά νέος επετειακός κύκλος 12 μηνών αποκλειστικά για αυτή τη βαθμίδα, και ο προηγούμενος πάυει να ισχύει. Ο νέος αυτός κύκλος καθορίζει την παραμονή στη βαθμίδα, την αναβάθμιση στην ανώτερη ή τον υποβιβασμό στην κατώτερη.

Τα μέλη της Silver βαθμίδας παραμένουν Silver εάν, μέσα στον επετειακό τους κύκλο (12 μήνες από την αναβάθμισή τους) συγκεντρώσουν:

 • 8.000 μίλια αναβάθμισης με τουλάχιστον δύο πτήσεις με Aegean ή Olympic Air.
 • 16.000 μίλια αναβάθμισης από οποιαδήποτε συνεργαζόμενη εταιρεία.
Aegean Airlines Miles+Bonus cards
Φωτογραφία: Aegean Airlines

Gold tier

Τα μέλη της Silver βαθμίδας αναβαθμίζονται σε Gold εάν μέσα στον επετειακό τους κύκλο (12 μήνες από την αναβάθμιση σε Silver ή 12 μήνες από την επέτειο του κύκλου τους) συγκεντρώσουν:

 • 24.000 μίλια αναβάθμισης με τουλάχιστον τέσσερις πτήσεις με Aegean ή Olympic Air.
 • 48.000 μίλια αναβάθμισης από οποιαδήποτε συνεργαζόμενη εταιρεία.

Από την ημερομηνία που ένα μέλος αναβαθμίζεται από Silver σε Gold, ξεκινά νέος επετειακός κύκλος 12 μηνών αποκλειστικά για αυτή τη βαθμίδα, και ο προηγούμενος πάυει να ισχύει. Ο νέος αυτός κύκλος καθορίζει την παραμονή στη βαθμίδα, την αναβάθμιση στην ανώτερη ή τον υποβιβασμό στην κατώτερη.

Τα μέλη της Gold βαθμίδας παραμένουν Gold εάν μέσα στον επετειακό τους κύκλο (12 μήνες από την αναβάθμισή τους) συγκεντρώσουν:

 • 12.000 μίλια αναβάθμισης με τουλάχιστον τέσσερις πτήσεις με Aegean ή Olympic Air.
 • 24.000 μίλια αναβάθμισης από οποιαδήποτε συνεργαζόμενη εταιρεία.

Οι βαθμίδες με παραδείγματα

Έστω ότι ένα μέλος εγγράφεται στο πρόγραμμα Miles+Bonus στις 17 Ιανουαρίου του 2020. Από εκείνη την ημέρα εντάσσεται στην βαθμίδα Blue.

Το μέλος πραγματοποιεί την πρώτη πτήση στις 16 Φεβρουαρίου 2020 με Aegean. Καταχωρούνται τα πρώτα μίλια αναβάθμισης, και πλέον ο επετειακός κύκλος μετράει από τότε, επομένως έχει περιθώριο έως τις 16 Φεβρουαρίου 2021 να συγκεντρώσει 12.000 μίλια αναβάθμισης με τουλάχιστον δύο πτήσεις Aegean ή Olympic ή 24.000 μίλια αναβάθμισης με οποιαδήποτε συνεργαζόμενη αεροπορική εταιρεία.

Έστω ότι το μέλος συγκέντρωσε 13.750 μίλια αναβάθμισης με μερικές πτήσεις Aegean και Olympic Air αλλά και με άλλες, στις 23 Νοεμβρίου 2020. Εκείνη την ημερομηνία αναβαθμιζεται σε Silver και από τότε ξεκινά ο νέος επετειακός κύκλος, είτε για διατήρηση της βαθμίδας Silver είτε για αναβάθμιση στη βαθμίδα Gold.

Έστω ότι το Silver μέλος συγκέντρωσε 9.200 μίλια αναβάθμισης με τουλάχιστον δύο πτήσεις Aegean ή Olympic μέχρι τις 23 Νοεμβρίου 2021. Τότε διατηρεί τη βαθμιδα Silver και αμέσως ξεκινά ο επόμενος επετειακός κύκλος για διατήρηση ή αναβάθμιση.

Aegean Miles + Bonus cards
Φωτογραφία: Πέτρος Κηπουρόπουλος

Έστω ότι στον επόμενο επετειακό κύκλος το Silver μέλος συγκέντρωσε 25.140 μίλια αναβάθμισης με τουλάχιστον τέσσερις πτήσεις Aegean μεταξύ άλλων, στις 19 Σεπτεμβρίου 2022. Εκείνη την ημερομηνία αναβαθμίζεται σε Gold και από τότε ξεκινά ο νέος επετειακός κύκλος, είτε για διατήρηση της βαθμίδας Gold είτε για υποβιβασμό στη βαθμίδα Silver.

Έστω ότι μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου 2023 το Gold μέλος δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τα απαιτούμενα μίλια αναβάθμισης για να διατηρήσει τη βαθμίδα. Τότε, την ημερομηνία εκείνη υποβιβάζεται σε βαθμίδα Silver, και ξεκινάει ο χρονικός κύκλος είτε για διατήρηση της Silver είτε για αναβάθμιση σε Gold.

Τα προνόμια των βαθμίδων

Κάθε βαθμίδα παρέχει και ορισμένα προνόμια στα μέλη της τα οποία αναφέρονται αναλυτικά εδώ. Ας δούμε όμως συνοπτικά τα σημαντικότερα από αυτά.

Για τα Silver μέλη:

 • Συγκέντρωση 10% επιπλέον μιλίων εξαργύρωσης σε πτήσεις Aegean και Olympic Air.
 • Δύο κουπόνια αναβάθμισης θέσης σε business class σε πτήσεις Aegean και Olympic Air (εκτός των ναύλων U, P, T των εισιτηρίων GoLight) στην πρώτη αναβάθμιση και σε κάθε ανανέωση.
 • Τέσσερα κουπόνια πρόσβασης στα Aegean Club Lounges (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρνακα) ταξιδεύοντας σε πτήσεις με Aegean, Olympic Air ή Star Alliance, με δυνατότητα φιλοξενίας ενός συνοδού (ο οποίος πρέπει επίσης να ταξιδεύει με Aegean, Olympic Air ή Star Alliance).

Για τα Gold μέλη:

 • Συγκέντρωση 20% επιπλέον μιλίων εξαργύρωσης σε πτήσεις Aegean και Olympic Air.
 • Τέσσερα κουπόνια αναβάθμισης θέσης σε business class σε πτήσεις Aegean και Olympic Air (εκτός των ναύλων U, P, T των εισιτηρίων GoLight) στην πρώτη αναβάθμιση και σε κάθε ανανέωση.
 • Πρόσβαση στα Aegean Club Lounges (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρνακα) καθώς και σε όλα τα lounges όπου επιτρέπεται η πρόσβαση μελών Star Alliance Gold.
 • Επιπλέον μία δωρεάν αποσκευή σε πτήσεις Aegean και Olympic Air έως το όριο που ορίζει η κατηγορία του εισιτηρίου.
 • Δωρεάν επιλογή standard θέσης και έκπτωση 50% σε Up Front θέσεις σε πτήσεις Aegean και Olympic Air.
 • Προτεραιότητα στο check in στα αεροδρόμια.
 • Προτεραιότητα στον έλεγχο ασφαλείας (όπου προβλέπεται).
 • Προτεραιότητα στην παραλαβή αποσκευών.

Συγκέντρωση μιλίων

Σε πτήσεις εσωτερικού με Aegean ή Olympic Air συλλέγεται συγκεκριμένος αριθμός μιλίων εξαργύρωσης ανάλογα με τον ναύλο. Σε πτήσεις εξωτερικού με Aegean τα μίλια που συλλέγονται εξαρτώνται τόσο από τον ναύλο όσο και από την απόσταση. Τα μέλη των βαθμίδων Silver και Gold συγκεντρώνουν περισσότερα μίλια. Εδώ μπορείτε να υπολογίσετε τα μίλια για κάθε πτήση ανάλογα με τον ναύλο, την απόσταση και τη βαθμίδα μέλους.

Σε πτήσεις με εταιρείες-μέλη της Star Alliance συλλέγονται επίσης μίλια ανάλογα με τον ναύλο και την απόσταση. Δεν υπάρχει ένας ενιαίος κανόνας, και κάθε εταιρεία ορίζει η ίδια πόσα μίλια θα συγκεντρώσει το μέλος του Miles+Bonus στις πτήσεις της. Σε ορισμένες περιπτώσεις συλλέγεται συγκεκριμένος αριθμός μιλίων εξαργύρωσης ανάλογα με τον ναύλο, ενώ σε άλλες τα μίλια που συλλέγονται εξαρτώνται τόσο από τον ναύλο όσο και από την απόσταση. Τα μέλη των βαθμίδων Silver και Gold δε συγκεντρώνουν περισσότερα μίλια. Τέλος, υπάρχουν κατηγορίες ναύλων (οι πλέον φθηνοί) που δεν συγκεντρώνουν καθόλου μίλια.

Alpha Bank Aegean Bonus Visa
Φωτογραφία: Aegean Airlines

Μίλια εξαργύρωσης συγκεντρώνονται επίσης με χρήση της πιστωτικής κάρτας Aegean Bonus Visa την οποία εκδίδει η Alpha Bank. Στην κάρτα αυτή συλλέγονται πόντοι του προγράματος Bonus, οι οποίοι -εφόσον το μέλος επιθυμεί- μπορούν να μετατραπούν σε μίλια εξαργύρωσης στο Miles+Bonus σε αναλογία 1:1. Οι αγορές από τους λεγόμενους «μεγάλους συνεργάτες» του προγράμματος Bonus -Aegean, Hertz, BP, ΑΒ Βασιλόπουλος, Hondos κλπ- συγκεντρώνουν 4 πόντους ανά €1, οι αγορές σε ορισμένους άλλους συνεργάτες συγκεντρώνουν 2 πόντους ανά €1 και όλες οι αγορές σε οποιονδήποτε άλλο συνεργάτη συγκεντρώνουν 1 πόντο ανά €1. Όλοι αυτοί οι πόντοι ισοδυναμούν με μίλια εξαργύρωσης.

Εξαργύρωση μιλίων

Η συγκέντρωση μιλίων θα ήταν ανούσια εάν δεν υπήρχε η δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν κάπου. Η σημαντικότερη χρήση για τα μίλια που συγκεντρώνονται στο πρόγραμμα Miles+Bonus είναι η εξαργύρωση σε εισιτήρια πτήσεων Aegean, Olympic Air ή εταιρειών-μελών Star Alliance, καθώς και σε αναβαμίσεις θέσης.

Η εξαργύρωση μιλίων σε πτήσεις Aegean και Olympic Air ακολουθεί τον κανόνα της συγκέντρωσης σε αυτές: σταθερό αριθμό μιλίων για κάθε ναύλο για πτήσεις εσωτερικού, αριθμό μιλίων εξαρτώμενο από την απόσταση για κάθε ναύλο για πτήσεις εξωτερικού. Για πτήσεις με εταιρείες-μέλη της Star Alliance υπάρχει συγκεκριμένος πίνακας. Εδώ μπορεί να βρει κανείς τι απαιτεί κάθε εξαργύρωση.

Η εξαργύρωση στις πτήσεις των περισσότερων εταιρειών-μελών της Star Alliance απαιτεί και ένα δυσανάλογα μεγάλο χρηματικό ποσό σε φόρους και λοιπές χρεώσεις. Αυτό πολλές φορές καθιστά ασύμφορη την εξαργύρωση. Για παράδειγμα, για business class από Αθήνα προς ΗΠΑ μετ’επιστροφής το ποσό αυτό φτάνει ή ξεπερνά τα 800€.

Η αναβάθμιση θέσης με μίλια εξαργύρωσης υπόκειται σε αρκετούς περιορισμούς των ναύλων, και οι φθηνότεροι εξ αυτών δεν αναβαθμίζονται. Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν συμφέρει η χρήση των μιλίων για αυτό το σκοπό.

Aegean Airlines Gold check in
Φωτογραφία: Rakoon / Wikipedia.org

Άλλα χαρακτηριστικά

Το νέο πρόγραμμα Miles+Bonus παρέχει επίσης τη δυνατότητα δημιουργίας κοινού λογαριασμού “Together” με άλλα μέλη, π.χ. σύζυγο και παιδιά, ώστε τα μίλια από τις πτήσεις όλων των μελών να συγκεντρώνονται μαζί. Αυτό καθιστά ευκολότερη τη δυνατότητα εξαργύρωσης, έχοντας περισσότερα διαθέσιμα μίλια. Η ανέλιξη των μελών του κοινού λογαριασμού στις βαθμίδες γίνεται ανεξάρτητα.

Η δυνατότητα αγοράς μιλίων αναβάθμισης είναι ένα πολύ ενδιαφέρον χαρακτηριστικό, σχετικά σπάνιο σε προγράμματα τακτικών επιβατών. Δίνει τη δυνατότητα να αγοράσει κάποιος λίγα μίλια που απομένουν για να διατηρήσει μία βαθμίδα ή για να αναβαθμιστεί στην επόμενη, σε περίπτωση που δεν προλαβαίνει διότι συμπληρώνονται οι 12 μήνες και δεν έχει προγραμματίσει να πετάξει.

Επίλογος

Το πρόγραμμα Miles+Bonus είναι αρκετά καλοσχεδιασμένο και αρκετά τίμιο. Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό είναι ότι παρέχει τη δυνατότητα διατήρησης της βαθμίδας πολύ πιο εύκολα από την απόκτησή της, ενώ η συγκέντρωση μιλίων στην Ελλάδα με χρήση της Aegean Bonus Visa δίνει τη δυνατότητα σε όλα τα μέλη, ανεξάρτητα από τη βαθμίδα τους, να τα εξαργυρώσουν σε αεροπορικά εισιτήρια.

Το πρόγραμμα Miles+Bonus είναι αισθητά καλύτερο από άλλα προγράμματα όπως π.χ. το Miles & More της Lufthansa. Ακόμη και αν κανείς χρησιμοποιεί περισσότερο άλλες εταιρείες από την Aegean ή την Olympic Air, συμφέρει να διατηρεί το status στο Miles+Bonus. Με λίγη προσοχή στην επιλογή των πτήσεων και των ναύλων, όλα τα παραπάνω προνόμια είναι απολύτως εφικτά.

Δείτε ακόμα

3 Σχόλια

 1. Καλησπέρα, έχω ερώτηση.
  Έστω ότι είμαι σε Blue με 3,000 υπόλοιπο για Sliver και έχω μία μεγάλη πτήση (5,000).
  Μετά από αυτήν είμαι Silver και έχω ένα χρόνο να “γράψω” 24,000 για Gold. Το υπόλοιπο (2,000) αφαιρείται στο δρόμο για το Gold status και ξεκινάω από 22,000 ή όχι και ξεκινώ από 24,000;

  Ευχαριστώ

  1. Καλησπέρα και ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο.

   Ο “μετρητής” μιλίων αναβάθμισης μηδενίζεται με την αλλαγή από Blue σε Silver και το όποιο πλεόνασμα έχει προκύψει χάνεται. Οπότε θα ξεκινήσετε με στόχο τα 24000 μίλια για Gold.

   Η μόνη περίπτωση που “ίσως” – και τονίζω αυτό το “ίσως” – θα μπορούσε κανείς να εκμεταλλευτεί ένα τέτοιο πλεόνασμα, είναι να προκύπτει η αλλαγή του status με μία από τις πτήσεις ενός ταξιδιού πολλών πτήσεων, και να απομένουν μία ή περισσότερες ακόμη για την ολοκλήρωση του ταξιδιού. Επειδή μπορεί να σας μπέρδεψα, ας δώσω ένα παράδειγμα:

   Έστω ότι έχετε ένα ταξίδι Α-Β-Γ-Β-Α (όπου Α, Β, Γ αεροδρόμια). Έστω ότι με το που κάνετε τις πτήσεις Α-Β, Β-Γ και Γ-Β πιάνετε την απαίτηση για Silver. Απομένει λοιπόν μία πτήση Β-Α για να κλείσει το ταξίδι. Εάν οι πτήσεις αυτές (Γ-Β και Β-Α) απέχουν λίγες μέρες μεταξύ τους, και με την Γ-Β πιάνετε το Silver, τότε “ίσως” προλάβει να περάσει η αλλαγή του status και η τελευταία πτήση Β-Α να γίνει με το νέο status, όπου θα ωφεληθείτε των σχετικών προνομίων. Τονίζω και πάλι το “ίσως” διότι εάν πχ οι πτήσεις είναι από Star Alliance partners μπορεί η απόδοση μιλίων να πάρει κάποιες μέρες.

   Αυτό το οποίο δεν γνωρίζω, είναι εάν θα μπορούσε κανείς σε μία τέτοια περίπτωση να καλέσει το τηλεφωνικό κέντρο και να ζητήσει να αποδοθεί το status εφόσον “πιάνεται” από μία πτήση και οι υπόλοιπες να μετρήσουν για τον επόμενο κύκλο. Δεν θα ποντάριζα στο ότι γίνεται πάντως.

   Πάντως, εάν είναι μόνο μία πτήση αυτή η οποία πιάνει αλλά και υπερβαίνει τον στόχο, σίγουρα δεν πρόκειται να αφήσει “κάβα” τα μίλια για το επόμενο επίπεδο.

   Ελπίζω να βοήθησα. Στη διάθεσή σας αν θέλετε κάτι άλλο. Την καλησπέρα μου και πάλι και ευχαριστώ!

   1. Ευχαριστώ για την κατατοπιστικότατη απάντηση.
    Μάλιστα, το παράδειγμα με την πτήση των 4 legs είναι ακριβώς η περίπτωσή μου, καθώς το 2ο και το 3ο leg είναι τα υπερατλαντικά (με χρονική απόσταση 3 ημερών). Το ->Silver κερδίζεται στο 3ο leg, ενώ -σύμφωνα με την περιγραφή σας- μπορεί να χαθεί και το 4ο.

    Ίσως ένα πολύ βιαστικό milerun να έχει νόημα, ώστε με την προϋπόθεση το “ίσως” που αναφέρετε να γίνει πραγματικότητα και το silver να έρθει ανάμεσα σε 2ο και 3ο leg. Από την άλλη μπορεί να είναι και πολύ κακό για το τίποτα.

    Και πάλι ευχαριστώ.