Lounge Review: London Heathrow (LHR) Lufthansa Business & Senator Lounge T2

Συντάκτης: Δεν υπάρχουν Σχόλια Μοιραστείτε το

Παρ’ ότι οι επιλογές σε lounges στο Terminal 2 του Heathrow για τα χρυσά μέλη και τους business επιβάτες της Star Alliance δεν είναι και λίγες, το Senator Lounge της Lufthansa αποτελεί τη βασική μου επιλογή κάθε φορά που ταξιδεύω προς Αθήνα και Ευρώπη γενικότερα. Βρίσκεται σε ιδιαίτερα βολικό χώρο (με το που περάσετε τον έλεγχο ασφαλείας, στα δεξιά) ενώ είναι και πολύ κοντά στις πύλες Α.

Είσοδος – χώροι

Όπως συμβαίνει με τα lounges της Lufthansa, έτσι και το συγκεκριμένο διαθέτει δύο χώρους: έναν μεγαλύτερο που αποτελεί το Business Lounge και έναν δεύτερο, ελαφρώς μικρότερο που είναι το Senator Lounge. Στο πρώτο έχουν πρόσβαση τα Gold μέλη και όσοι ταξιδεύουν business class (επίσης οι κάτοχοι κάρτας Miles & More Frequent Traveller και όσοι ταξιδεύουν premium economy με τη Lufthansa) ενώ στο δεύτερο μόνο τα Gold μέλη της Star Alliance (εξ’ ου και το μικρότερο μέγεθος).

Η διαδικασία του check in είναι τάχιστη αφού στην υποδοχή υπάρχουν σχεδόν πάντα δύο υπάλληλοι. Στον ίδιο χώρο βρίσκονται και ντουλαπάκια αποθήκευσης για την περίπτωση που κάποιος θέλει να αφήσει ορισμένα μικροπράγματα. Το ωράριο λειτουργίας των lounges είναι 05:00-22:00 και αξίζει να σημειώσουμε ότι καθώς η πτήση 609 της Aegean Airlines είναι εκ των τελευταίων της Star Alliance που αναχωρούν από το Terminal 2 (στις 22:15), η πλειοψηφία των επισκεπτών των δύο lounges λίγο πριν το κλείσιμό τους, είναι επιβάτες εκείνης της πτήσης!

Επιλογές – σέρβις

Το Business Lounge καταλαμβάνει και τον μεγαλύτερο μέρος του συνολικού χώρου, κάτι λογικό αφού είναι σχεδιασμένο ώστε να φιλοξενεί δυνητικά τους περισσότερους επισκέπτες. Υπάρχουν δεκάδες αναπαυτικές πολυθρόνες με πρίζες (βρετανική και ευρωπαϊκή) και τραπεζάκι η καθεμία, μία περιοχή με μπαρ και τραπέζια για φαγητό και ακόμα μία με καναπέδες. Ο δε χώρος που βρίσκονται τα φαγητά και τα ποτά είναι κεντρικά και έχει εύκολη πρόσβαση από δύο πλευρές.

Στα θετικά του lounge συγκαταλέγεται η έξυπνα τοποθετημένη (είναι λίγο πιο απομακρυσμένη σε σχέση με την κύρια σάλα) αίθουσα με τους σταθμούς εργασίας και το εντυπωσιακού μεγέθους τραπέζι συνεδριάσεων, έτσι ώστε αν κάποιος θέλει να δουλέψει, να έχει να αντιμετωπίσει όσο το δυνατόν μικρότερη οχλαγωγία.

Η είσοδος στο Senator Lounge γίνεται από μία και μοναδική πόρτα με χρήση κωδικού QR που προσφέρεται στη ρεσεψιόν εφ’ όσον ο επισκέπτης πληροί τις προϋποθέσεις. Στα αριστερά μπαίνοντας υπάρχουν τραπεζάκια με εύκολη πρόσβαση στην περιοχή σερβιρίσματος που βρίσκεται ακριβώς απέναντι (στα δεξιά μπαίνοντας). Αμέσως μετά συναντάμε κάμποσες αναπαυτικές πολυθρόνες, στα δεξιά βρίσκονται θέσεις εργασίας ενώ στο βάθος υπάρχουν επτά σεζ-λονγκ που είναι και η ατραξιόν του lounge: σε συνδυασμό με την έξυπνη ταπετσαρία του τοίχου, προσφέρουν μία εξαιρετικά χαλαρωτική εμπειρία. Αντιλαμβάνεστε βέβαια πως ο μικρός τους αριθμός τις καθιστά περιζήτητες…

Lufthansa Business Senator Lounge London Heathrow Terminal 2 12
Φωτογραφία: Πέτρος Κηπουρόπουλος

Το μενού στα δύο lounges δε διαφέρει ιδιαίτερα –υπήρξαν επισκέψεις κατά τις οποίες τα όσα προσφέρονταν στα δύο lounges δε διέφεραν πρακτικά σε τίποτα. Συνήθως συναντά κανείς περί τα τρία κυρίως πιάτα, μία σούπα, τρεις με τέσσερις σαλάτες, αλλαντικά, τυριά, ψωμιά και δυο-τρία επιδόρπια. Τα προσφερόμενα εδέσματα πάντως αναπληρώνονται σχετικά άμεσα (με μία επιφύλαξη σε ό,τι αφορά τους δίσκους των αλλαντικών και των τυριών πάντως) ενώ υπάρχουν κάμποσα αλκοολούχα ποτά, αναψυκτικά και μηχανή με σχετικά καλό καφέ. “Κλου” του μπουφέ τα γλυκά ποπ-κορν φυσικά…

Και τα δύο lounges ωστόσο θα μπορούσαν να έχουν περισσότερες οθόνες με τις αναχωρήσεις πτήσεων –οι αγχώδεις επισκέπτες καταλήγουν να σηκώνονται κάθε δέκα λεπτά αφού ελάχιστες θέσεις έχουν οπτική επαφή με τις υπάρχουσες οθόνες. Κάτι άλλο που καλό θα ήταν να έχει υπ’ όψιν κανείς, τέλος, είναι πως οι τουαλέτες είναι εξαιρετικά λίγες για το μέγεθος του lounge –κοινώς, μην αφήσετε την επίσκεψή σας για την τελευταία στιγμή.

Εντυπώσεις

Η αλήθεια είναι πως οι προσδοκίες από τα lounges (Business ή Senator, δεν έχει σημασία) της Lufthansa είναι συγκεκριμένες (δείτε π.χ. αυτό του αεροδρομίου της Αθήνας), σε όποιο αεροδρόμιο του κόσμου κι αν βρίσκονται και αυτά του Terminal 2 του Heathrow δεν απογοητεύουν τον επισκέπτη. Άνετα και με μεγάλη χωρητικότητα, προσφέρουν άκρως ικανοποιητικές επιλογές ενώ χάρη στη… στρατηγική του θέση προσφέρει άμεση και εύκολη πρόσβαση στην πλειοψηφία των πυλών του terminal.

Αν ο χρόνος σας πριν από κάποια πτήση είναι περιορισμένος, αποτελεί στάση που αξίζει τον κόπο να κάνετε. Σε διαφορετική περίπτωση, αν δηλαδή μεσολαβούν κάμποσες ώρες μέχρι την επιβίβαση, μπορείτε να προτιμήσετε κάποιο από τα lounges (United Club της United, SilverKris της Singapore Airlines και Maple Leaf της Air Canada) του –απομακρυσμένου- Terminal 2B περπατώντας περί τα 15 περίπου λεπτά.

Δείτε ακόμα