Lounge Review: London Heathrow (LHR) Singapore Airlines SilverKris Business Class Lounge T2

Συντάκτης: Δεν υπάρχουν Σχόλια Μοιραστείτε το

Όσες και όσοι ταξιδεύετε από το Terminal 2 του αεροδρομίου Heathrow του Λονδίνου με την Aegean Airlines προς Αθήνα, ή με άλλη εταιρεία-μέλος της Star Alliance προς κάποιο ευρωπαϊκό προορισμό και έχετε πρόσβαση σε lounge, τότε μάλλον θα προτιμήσετε να περάσετε την ώρα σας πιο ευχάριστα σε ένα από τα lounges της Lufthansa που βρίσκονται ακριβώς εκεί από όπου αναχωρούν οι πτήσεις για Ευρώπη (στις πύλες Α) για λόγους εγγύτητας.

Εάν όμως έχετε λίγο περισσότερο χρόνο στη διάθεσή σας και θέλετε να δοκιμάσετε ένα διαφορετικό περιβάλλον, τότε δεν έχετε παρά να περπατήσετε περίπου 10 με 15 λεπτά προς το κτίριο όπου βρίσκονται οι πύλες Β, από όπου αναχωρούν οι πτήσεις των εταιρειών-μελών της Star Alliance για μακρινούς προορισμούς εκτός Ευρώπης.

Εάν βέβαια ταξιδεύετε προς έναν τέτοιο προορισμό (Ασία, Αμερική κλπ) τότε θα θέλετε να πάτε εκεί έτσι κι αλλιώς, όπου έχετε τρεις εξαιρετικές επιλογές για lounge: το Maple Leaf της Air Canada το οποίο σας έχουμε ήδη παρουσιάσει, το United Club της United Airlines και το SilverKris Business Class Lounge της Singapore Airlines το οποίο θα σας παρουσιάσουμε εδώ.

Singapore SilverKris Lounge LHR T2B
Φωτογραφία: Σωτήρης Αληγιάννης

Πρόσβαση

Οι ώρες λειτουργίας του lounge είναι από τις 5:30 μέχρι τις 22:00. Η είσοδος επιτρέπεται σε επιβάτες που ταξιδεύουν την ίδια ημέρα σε business class με οποιαδήποτε εταιρεία-μέλος της Star Alliance, καθώς και στους κατόχους Star Alliance Gold status σε οποιοδήποτε πρόγραμμα εταιρείας-μέλους της συμμαχίας.

Σε διπλανό χώρο υπάρχει και το αντίστοιχο SilverKris First Class lounge, το οποίο όμως είναι διαθέσιμο μόνο σε όσους έχουν εισιτήριο first class. Προφανώς αυτό αφορά μόνο επιβάτες μακρινών πτήσεων, δεδομένου ότι οι πτήσεις εντός Ευρώπης δε διαθέτουν first class.

Είσοδος – χώροι

Η είσοδος στο SilverKris lounge βρίσκεται στο κέντρο του Terminal 2B, με το που βγείτε από τις κυλιόμενες σκάλες, δίπλα στην πύλη B36. Ακολουθείτε τη σήμανση, παίρνετε το ασανσέρ και μόλις βγείτε το βρίσκετε στα δεξιά σας. Αριστερά βρίσκεται το Maple Leaf lounge της Air Canada.

Singapore SilverKris Lounge LHR T2B
Φωτογραφία: Σωτήρης Αληγιάννης

Από τη ρεσεψιόν θα σας κατευθύνουν δεξιά. Μπαίνοντας βλέπετε αμέσως στα δεξιά σας έναν σχετικά μικρό χώρο εξοπλισμένο με ένα μπαρ και λίγα σνακ, λίγα τραπέζια και πολυθρόνες, καθώς επίσης και έναν σταθμό εργασίας για τυχόν εκτυπώσεις κλπ.

Ο μεγάλος χώρος βρίσκεται στην άλλη πλευρά και διασχίζετε έναν μικρό διάδρομο για να φτάσετε.

Singapore SilverKris Lounge LHR T2B
Φωτογραφία: Σωτήρης Αληγιάννης

Μετά τον διάδρομο θα βρείτε στα αριστερά σας έναν χώρο με τραπέζια που προορίζονται κυρίως για φαγητό.

Singapore SilverKris Lounge LHR T2B
Φωτογραφία: Σωτήρης Αληγιάννης

Συνεχίζοντας πιο πέρα, θα βρείτε τον κύριο χώρο του lounge όπου υπάρχουν δέκα ατομικά ημι-ανοικτά κουβούκλια και πλήθος από πολυθρόνες με τραπεζάκια μεταξύ τους.

Ο χώρος διαθέτει επίσης και μερικά υπερυψωμένα σκαμπό σε μία πλευρά. Υπάρχει μπαράκι με αναψυκτικά και μηχανή καφέ και ένα σταντ με εφημερίδες και περιοδικά.

Τα κουβούκλια είναι εξαιρετική επιλογή εάν θέλει κανείς να εργαστεί πριν την πτήση του και ζητά έναν χώρο όπου μπορεί να ακουμπήσει laptop αλλά και φαγητά/ποτά. Θυμίζει σε μεγάλο βαθμό θέση business class μεγάλου αεροσκάφους:

Singapore SilverKris Lounge LHR T2B
Φωτογραφία: Σωτήρης Αληγιάννης

Επιλογές – σέρβις

Το SilverKris lounge δε θα αφήσει κανέναν παραπονεμένο με τις επιλογές που διαθέτει σε φαγητό. Μπαίνοντας στον κυρίως χώρο υπάρχει σταντ με σαλάτες και σνακ (σάντουιτς κλπ).

Υπάρχει επίσης ένας μακρύς πάγκος με ζεστά φαγητά, κυρίως ασιατικής κουζίνας και όλα πολύ νόστιμα.

Singapore SilverKris Lounge LHR T2B
Φωτογραφία: Σωτήρης Αληγιάννης

Θα βρείτε ακόμα μεγάλη ποικιλία από χυμούς, νερό αρωματισμένο με φρούτα, καθώς και μερικά γλυκά σνακ όπως π.χ. καραμελωμένο ποπ κορν.

Φυσικά δεν λείπει και το μπαρ με πληθώρα επιλογών από χυμούς, νερά, αναψυκτικά, ζεστά ροφήματα κλπ.

Singapore SilverKris Lounge LHR T2B
Φωτογραφία: Σωτήρης Αληγιάννης

Όμως το «hit» του συγκεκριμένου lounge βρίσκεται στον κυρίως χώρο, και δεν είναι άλλο από το μπαρ με τα αλκοολούχα ποτά στο οποίο υπάρχουν άνθρωποι που εξυπηρετούν. Διαθέτει μερικές αξιόλογες επιλογές από cocktails, και εγώ προσωπικά όποτε επισκέπτομαι το lounge αυτό παίρνω πάντα το διάσημο Singapore Sling.

Εντυπώσεις

Το SilverKris Business Class Lounge της Singapore Airlines συνιστά ένα πολύ καλό lounge, το δυνατό σημείο του οποίου είναι το εξαιρετικό φαγητό και τα cocktails. Οι χώροι του είναι καλοί, αλλά τις ώρες πριν την αναχώρηση πτήσεων προς Ασία είναι γεμάτοι από κόσμο. Η διακόσμησή του ίσως χρειάζεται ένα φρεσκάρισμα, αλλά και ως έχει είναι μια χαρά.

Εάν λοιπόν έχετε αρκετή ώρα στη διάθεσή σας την επόμενη φορά που θα πετάξετε από το Terminal 2 του London Heathrow, και πληρείτε τα κριτήρια εισόδου, κάντε μία βόλτα από το SilverKris, δοκιμάστε ασιατικά φαγητά και χαλαρώστε με ένα cocktail.

Να θυμάστε πάντοτε ότι, εάν πετάτε από πύλες Α, θέλετε 10 με 15 λεπτά για να πάτε εκεί και άλλο τόσο για να επιστρέψετε, επομένως υπολογίστε εκ του ασφαλούς μισή ώρα μόνο για το πήγαινε-έλα και έχετε πάντοτε το νου σας να επιστρέψετε έγκαιρα στην πύλη αναχώρησης.

Δείτε ακόμα