Lounge Review: Copenhagen (CPH) SAS Gold Lounge

Συντάκτης: Δεν υπάρχουν Σχόλια Μοιραστείτε το

Το μεγαλύτερο σε κίνηση αεροδρόμιο των Σκανδιναβικών χωρών είναι το Kastrup της Κοπεγχάγης. Πρόκειται για ένα πολύ όμορφο και λειτουργικό αεροδρόμιο το οποίο εξυπηρετεί σχεδόν όλους τους ευρωπαϊκούς προορισμούς, αλλά και πολλούς σε άλλες ηπείρους. Η αεροπορική εταιρεία που κατέχει τα σκήπτρα στο αεροδρόμιο αυτό είναι η SAS (Scandinavian Airlines Systems), η οποία μάλιστα είναι από τα ιδρυτικά μέλη της Star Alliance.

Για τους επιβάτες που ταξιδεύουν από το αεροδρόμιο Kastrup με εταιρείες-μέλη της Star Alliance, η SAS διαθέτει δύο lounges: το SAS International και το SAS Gold. Σε αυτό το review θα σας παρουσιάσουμε το Gold.

Πρόσβαση

Το lounge ανοίγει μία ώρα πριν την αναχώρηση της πρώτης πτήσης SAS και κλείνει περίπου 30 λεπτά πριν την αναχώρηση της τελευταίας πτήσης της εταιρείας. Όπως αντιλαμβάνεστε λοιπόν, οι ώρες πρόσβασης διαφέρουν ανάλογα με την περίοδο.

Πρόσβαση στο lounge έχουν όσοι διαθέτουν Star Alliance Gold status σε οποιοδήποτε πρόγραμμα τακτικών επιβατών της συμμαχίας, εφόσον πετάνε σε πτήση εταιρείας Star Alliance την ίδια μέρα, ανεξάρτητα από τη θέση στην οποία ταξιδεύουν. Επιτρέπεται να πάρουν μαζί και έναν φιλοξενούμενο ή έως και τέσσερα μέλη της άμεσης οικογένειάς τους (σύζυγο/σύντροφο/γονείς/παιδιά).

Όσοι δε διαθέτουν Gold status αλλά πετάνε με SAS σε θέση business ή Plus ή με άλλη εταιρεία Star Alliance σε θέση business, μπορούν να χρησιμοποιήσουν το SAS International Lounge που βρίσκεται στον χώρο κάτω από το Gold lounge.

Είσοδος – χώροι

Το SAS Gold lounge βρίσκεται απέναντι από την πύλη C10 στον κυρίως χώρο του terminal. Μετά τον έλεγχο στη ρεσεψιόν περνά κανείς δεξιά.

SAS Gold Lounge Copenhagen
Φωτογραφία: Σωτήρης Αληγιάννης

Αμέσως στο δεξί χέρι και πριν ανέβει στον πρώτο όροφο, συναντά έναν αρκετά μεγάλο και ήσυχο χώρο με πολυθρόνες, τραπεζάκια, ζεστά ροφήματα κλπ.

SAS Gold Lounge Copenhagen
Φωτογραφία: Σωτήρης Αληγιάννης

Ο κυρίως χώρος βρίσκεται ένα επίπεδο επάνω και μπορεί κανείς να τον προσεγγίσει είτε ανεβαίνοντας τις σκάλες, είτε παίρνοντας το ασανσέρ.

SAS Gold Lounge Copenhagen
Φωτογραφία: Σωτήρης Αληγιάννης

Φτάνοντας κανείς στο επάνω επίπεδο με το ασανσέρ, βλέπει στα αριστερά του έναν χώρο διαμορφωμένο για όσους θέλουν να εργαστούν με την ησυχία τους.

 

Ο κυρίως χώρος είναι πολύ «αεράτος». Η διακόσμηση είναι χαρακτηριστικά σκανδιναβική: απαλά γήινα ανοικτά χρώματα σε συνδυασμό με λειτουργικά αλλά εξαιρετικά κομψά έπιπλα. Το ξύλο βασιλεύει.

SAS Gold Lounge Copenhagen
Φωτογραφία: Σωτήρης Αληγιάννης

Ο χώρος που προορίζεται για φαγητό είναι επίσης πολύ άνετος.

Πίσω από τον χώρο αυτό υπάρχει ένας ακόμη μεγάλος τομέας με πολυθρόνες. Εκεί βρίσκονται και μερικές πιο ιδιωτικές θέσεις με κουρτίνες που απομονώνουν παρέχοντας έναν βαθμό ιδιωτικότητας.

 

Επιλογές – σέρβις

Στο lounge αυτό θα βρει κανείς την τυπική σκανδιναβική ποικιλία σε ψωμιά, σαλάτες, τυριά, αλλαντικά, spreads κλπ.

SAS Gold Lounge Copenhagen
Φωτογραφία: Σωτήρης Αληγιάννης

Φυσικά υπάρχουν και self service μηχανές καφέ, καθώς και όλων των ειδών τα αναψυκτικά και ζεστά ροφήματα.

Στο κέντρο του μεγάλου χώρου υπάρχει και ένα εξαιρετικό coffee bar με προσωπικό που εξυπηρετεί.

SAS Gold Lounge Copenhagen
Φωτογραφία: Σωτήρης Αληγιάννης

Εντυπώσεις

Το SAS Gold Lounge είναι ένα απόλυτα προσεγμένο από κάθε άποψη lounge, τόσο από άποψη αισθητικής, όσο και από πλευράς υπηρεσιών. Προσκαλεί τον ταξιδιώτη και του επιτρέπει να περάσει ευχάριστα την ώρα του μέχρι την επόμενη πτήση.

Το δυνατό του σημείο είναι η διακόσμηση και ο «αέρας» που διαθέτει, ξεκουράζοντας το μάτι και το μυαλό (αναμφίβολα κάτι που θα εκτιμήσει κάθε επισκέπτης). Η κουζίνα δεν ήταν ποτέ το μεγάλο όπλο των Σκανδιναβών, είναι όμως απολύτως εντάξει για όσους αρκούνται σε κάτι light. Διαθέτει πολύ γρήγορο internet καθώς και πολλές πρίζες για φόρτιση συσκευών.

Εάν σας φέρει ο δρόμος σας από το αεροδρόμιο Kastrup και πληρείτε τα κριτήρια εισόδου, αξίζει τον κόπο να περάσετε έστω και 20 λεπτά της ώρας σε αυτό. Να θυμάστε μόνο να ελέγξετε από που αναχωρεί η πτήση σας, ώστε να δώσετε τον απαραίτητο χρόνο μετάβασης.

Δείτε ακόμα